Заседанието на коалиционния съвет приключи. Партньорите не са взели конкретни

...
Заседанието на коалиционния съвет приключи. Партньорите не са взели конкретни
Коментари Харесай

Без решение за военна помощ за Украйна завърши коалиционният съвет, разговорите продължават след връщането на делегацията ни от Киев

Заседанието на съдружния съвет завърши. Партньорите не са взели съответни решения дали България би трябвало да изпраща военна помощ за Украйна.

" Темата остава отворена, конкретика няма. Решението ще се избистри след визитата на българската делегация в Украйна ". Това сподели след съвещанието Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, който единствен приказва пред медиите.

Той съобщи, че са обсъждали обстановката в Украйна и утрешното посещаване на държавната делегация в Киев.

Представител от страна на Демократична България ще бъде ген. Атанас Атанасов, от страна на Има Такъв Народ ще бъде самият Балабанов. Българска социалистическа партия няма да изпращат човек.

" Като цяло ще продължат съдружните разгоори откакто се приберем от Украйна, с цел да може да се срещнем с действителната картинка там. Ще проведем среща с господин Зеленски, с цел да чуем и неговото мнение по тематиката и на база информацията, която получим в Украйна, ще обсъждаме на съдружен съвет, с цел да е ясно всичко оттук насетне, по какъв начин ще се случва като график в Народно събрание и в Министерски съвет ", сподели Балабанов.

" Всичко зависи от визитата ни в Украйна, с цел да сме осведомени и продуктивни за бъдещи диалози сред сътрудниците, с цел да се изчистят всички елементи. България би трябвало да има ясна, съответна, единна позиция, да знаем какво в бъдеще ще бъде изпращано и под каква форма ", сподели още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР