Заседанието беше организирано по собствена инициатива на групата за наблюдение

...
Заседанието беше организирано по собствена инициатива на групата за наблюдение
Коментари Харесай

Групата за наблюдение на демокрацията в ЕП: Заседанието за България беше по наша инициатива

Заседанието беше проведено по лична самодейност на групата за наблюдаване на демокрацията и беше фокусирано върху последните събития в България по отношение на правилата на правовата страна и главните права, по-специално свободата на медиите, независимостта на правосъдната система и разделянето на управляващите. Това излиза наяве от публикувано от групата през днешния ден изказване във връзка извършеното предходната седмица чуване за България.
" На 28 август Групата за наблюдаване на демокрацията, правилата на правовата страна и главните права (DRFMG) организира съвещание във връзка със обстановката в България. Бяха изслушани редица участници. Заседанието беше извършено при закрити врата. Въпреки това няколко участници, както и други лица, които не участваха в съвещанието, разпространиха детайлности от полемиката. 
 Българското държавно управление разгласява подправена вест, твърди евродепутат Българското държавно управление разгласява подправена вест, твърди евродепутат
Заместник-председателят на Европейския парламент Катарина Барли уточни българското държавно управление като източник на подправена вест. Повод...
В този подтекст означаваме изказването на българската прокуратура и на други участници. Всички изказвания отразяват извънредно и единствено техните наблюдения. Тези изказвания съдържат изказвания, които не се споделят от DRFMG.
Заседанието беше проведено по лична самодейност на DRFMG и беше фокусирано върху последните събития в България по отношение на демокрацията, правилата на правовата страна и главните права, по-специално свободата на медиите, независимостта на правосъдната система и разделянето на управляващите. DRFMG ще рапортува на Комисията по цивилен свободи на Европейския съюз - LIBE по отношение на мониторинга като цяло, нашите изводи от горепосоченото чуване, както и отговорите на въпроса с искане за писмен отговор, който ще бъде възложен на българските управляващи ", се споделя в изказването на групата, представено от Българска национална телевизия.
Вчера заместник-председателят на Европейския парламент. Повод за това станаха изтеклите информации за наличието на съвещанието на групата за господство на правото и демокрацията на Комисията LIBE.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР