Заседание във връзка с изпълнение на Плана за временна закрила

...
Заседание във връзка с изпълнение на Плана за временна закрила
Коментари Харесай

Областният кризисен щаб в Кюстендил проведе заседание 

Заседание по отношение на осъществяване на Плана за краткотрайна протекция в Кюстендилска област организира Областният спешен щаб, управляван от регионалния шеф Катя Димитрова. Целта на засъданието бе разискване на създадения проект за деяние при краткотрайна протекция на територията на Кюстендилска област и напътствията на Министерски съвет по повод бягащите от войната украински жители. Неговото предопределение е основаване на оптимална организация, съгласуваност и взаимоотношение при пораждане на риск от спешна обстановка вследствие всеобщо нахлуване на чужденци, търсещ краткотрайна протекция на територията на региона. Същевременно, по отношение на писмо от вицепремиера и министър по дейно ръководство Калина Константинова, Областна администрация-Кюстендил изпрати писма до общините по отношение на даване на информация за съществуване спортни зали, общински и държавни бази, които могат да се употребяват при разселването на жители от Украйна. Такава опция има в общините Кюстендил и Дупница.

До 31.05.2022 година всички настанени в България със статут на краткотрайна протекция би трябвало да бъдат разседели навътре в сграната, в държавни или общински бази, като се позволява също и в хотели с една или две звезди. Цялостната организация на този развой ще бъде конкретизирана, като се изготви въпросник на три езика, който ще бъде оповестен онлайн. В процеса ще вземат участие и анкетьори. Целта е да се откри кои от настанените лица ще напруснат страната или сами ще си намерят места за настаняване.

По време на съвещанието на Областния спешен щаб представителите на институциите рапортуваха за осъществяваните действия по повод пребиваването на багащите от войната украински жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР