Засадено е ново дърво на мястото на отсеченото преди време ...

Засадено е ново дърво на мястото на отсеченото преди време

Засаждат нови 85 дървета в район “Централен“

Засадено е ново дърво на мястото на отсеченото преди време борче в парк „ Парашутна кула “ на бул. „ Васил Априлов “. С това бе даден и старт на есенната залесителна акция в регион „ Централен “, заяви кметът Георги Стаменов.

Само през днешния ден са засадени 4 полски ясена на ул. „ Иларион Макариополски “. Район „ Централен “ взаимно с Оперативна програма „ Градини и паркове “ не престава да залесява междублоковите пространства и парковете.

Планира се да бъдат засадени още към 85 дървета на 30 места в региона, измежду които в зелените площи на улиците „ Загоре “ №17, „ Бузлуджа “ №4-6, ул. „ Копривщица “ №10-12 и бул. „ Санкт Петербург “ №19-21, където са площадките за фитнес, както и на булевардите „ Христо Ботев “, „ Марица “, „ Найчо Цанов “ и „ Княгиня Мария Луиза “.

„ Залесяването е част от устойчивата политика на регион „ Централен “ за възобновяване и възобновяване на зелените зони, които да противодействат на замърсяването на въздуха и шума от трафика “, разяснява Георги Стаменов.

Източник: trafficnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg