Зарядна инфраструктура по републиканските пътища и в пристанищата за електромобили

...
Зарядна инфраструктура по републиканските пътища и в пристанищата за електромобили
Коментари Харесай

С европари ще се правят зарядни станции за електромобили по пътищата у нас

Зарядна инфраструктура по републиканските пътища и в пристанищата за електрически автомобили ще бъде построена у нас с европейско финансиране. Този план е заложен в стратегия " Транспортна съгласуваност ", която ще бъде осъществена в интервала 2021 - 2027 година

Програмата беше призната на последното съвещание на кабинета на Кирил Петков в четвъртък и следва да бъде изпратена за утвърждение в Брюксел, заяви държавната осведомителна работа.

Бюджетът на стратегия " Транспортна съгласуваност " е близо 3.8 милиарда лева Финансирането се обезпечава от Европейския фонд за районно развиване, Кохезионния фонд и държавния бюджет.

От железопътните планове ще се финансират завършването на линиите Елин Пелин - Костенец, Волуяк - Драгоман и рационализация на правата София - Перник - Радомир.

В пътния бранш се планува довършването на автомагистрала " Струма ", построяването на автомагистралата Русе - Велико Търново и на тунела под Шипка, който ще обезпечи бърза връзка сред северна и южна България.

Програмата продължава вложенията за възстановяване на изискванията за мореплаване по река Дунав , в това число обезпечаване на високо равнище на осведомително и навигационно обслужване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР