Зърнопроизводителите в Генерал Тошево остават в готовност за протести във

...
Зърнопроизводителите в Генерал Тошево остават в готовност за протести във
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите в Генерал Тошево остават в готовност за протести

Зърнопроизводителите в Генерал Тошево остават в подготвеност за митинги във връзка със декларираното капиталово желание за рандеман на газ в района. Това заяви ръководителят на „ Асоциация на българските зърнопроизводители 2006 “ (АБЗ) Коста Костов пред " Фокус ". По думите на Костов е направена декларация, която е оповестена на уеб страницата на асоциацията. Тя ще бъде изпратена до ведомствата, които имат отношение към казуса.

„ Ние, членовете на „ Асоциация на българските зърнопроизводители 2006 “, заявяваме своята поредна увереност и непреклонност за ефикасни протестни дейности до анулация на капиталовите планове за изследване и рандеман на газ върху земеделска земя в Добруджа и България. Оставаме в протестна подготвеност след извършената среща и диалози с министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на околната среда и водите Нено Димов, на земеделието, горите и храните Румен Порожанов”, се показва в декларацията.

От Управителния и Контролен съвет на асоциацията уведомяват всички заинтригувани страни, че са подготвени да блокират гранични контролно-пропускателни пунктове и по-късно да стачкуват с хора и машини в столицата. Асоциацията на българските зърнопроизводители в град Генерал Тошево е учредена през 2000 година по отношение на подкрепяне на стопаните в Добруджа. Нейни членове са и зърнопроизводители от страната. Тя е член и основател през 2006 година на Националната асоциация на зърнопроизводителите, която бе основана от девет районни структури, които през днешния ден съставляват в сектора най-силната професионална организация.

Членовете на АБЗ обработват над 533 000 декара земя. В началото на този месец министър-председателят Бойко Борисов и кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров разискаха резултатите от провелия се на 17 декември референдум в общината по въпроса за рандеман на природен газ. Премиерът разпореди на министрите на околната среда и водите Нено Димов, на енергетиката Теменужка Петкова и на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в незабавен порядък да намерят решение на въпроса. Предстои да излезе и да бъде оповестено дефинитивно решение по Оценка на влияние върху околната среда от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР