Зърнопроизводителите няма да протестират стана ясно след среща при премиера

...
Зърнопроизводителите няма да протестират стана ясно след среща при премиера
Коментари Харесай

Борисов се разбра и със зърнопроизводителите, няма да има протести с тежки машини на 3 април

Зърнопроизводителите няма да стачкуват стана ясно след среща при премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила. Новината бе обявена на брифинг в Министерски съвет.

Припомняме ви, че на 26 март на изключително съвещание УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите взе решение на 3 април да бъдат блокирани пътищата в страната в символ на митинг против проектозакона за горивата. От браншовата организация прецизираха, че с проектозакона на земеделците се вменяват неприложими условия и се постанова тежък финансов и бюрократичен режим на вписване. Зърнопроизводителите настояха посредством декларация до Народното събрание и държавното управление да бъдат изключени от обсега на Закона за горивата и заплашиха, че в случай че това не се случи, са подготвени да докарат тежките машини в София.
На 31 март след среща с министъра на земеделието Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила и ръководителя на НСЗКБ, Управителният съвет на НАЗ реши да разпореди на юристите на земеделския бранш, взаимно с юристите на МЗХГ, да разработят оферти за промени на законопроекта за горивата, тъй че земеделските производители да не бъдат натоварвани с непотребни условия отвън съществуващата регулация по Наредба № Н-18 от 2006 година за вписване и отчитане на продажби в комерсиалните обекти посредством фискални устройства.

Днес ръководителят на УС на Националната асоциация на зърнопроизводитлите Костадин Костадинов благодари на премиера и на министърът на земеделието и храните Румен Порожанов за разрешаването на този проблем. „ За момента той е решен “, добави той. По думите му се анулира и плануваният митинг, който щеше да се състои на 3 април.

Министър Румен Порожанов особено благодари на ръководителя на комисията за битка със сивата стопанска система Емил Димитров, за неговото схващане.

От своя страна Димитров увери, че предложенията на финансовия министър Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април... към профила и на министър Порожанов ще бъдат импортирани персонално от него сред първо и второ четене на закона, а работни групи ще имат задачата да го придвижат допустимо най-бързо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР