Зърнопроизводители от цялата страна излизат на национален протест днес в

...
Зърнопроизводители от цялата страна излизат на национален протест днес в
Коментари Харесай

Протест срещу украинско зърно и шистов газ

Зърнопроизводители от цялата страна излизат на народен митинг през днешния ден в 11 часа. Земеделци недоволстват против „ безконтролния импорт на зърно от Украйна ”.

Производителите упорстват да се знае къде се съхранява украинското зърно и най-много то да не бъде смесвано с българската продукция.

Протестът ще е ориентиран и против високите цени на торовете, с които се обработва почвата.

Асоциацията на зърнопроизводителите е обединила 12 членки на Европейския съюз под обща декларация, която ще бъде импортирана на 15-и септември на неофициален съвет на министрите на земеделието от Европейски Съюз.

Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националният съюз на земеделските  кооперации в България провеждат митинги през днешния ден в редица градове.

Земеделците декларират и безапелационната си позиция против добива на шистов газ в страната ни.

Те упорстват за възбрана на вноса на зърно и маслодайни култури, третирани със неразрешени за Европейски Съюз препарати.

Недоволството на земеделците е подбудено и от изискванията на „ зелената договорка “, която в допълнение оскъпява тяхната продукция и по думите им е неприложима.

„ Зелената договорка “ би трябвало да бъде изменена, има безумни неща, които са неизпълними към този миг. “

Протестните шествия със земеделска техника се провеждат в градовете Бургас, Враца, Видин, Генерал Тошево, Добрич, Карнобат, Монтана, Пазарджик, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Хасково, Ямбол.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР