Зареждате Radio Garden и зелените точки ви показват радиостанциите навсякъде

...
Зареждате Radio Garden и зелените точки ви показват радиостанциите навсякъде
Коментари Харесай

Слушайте в реално време музика и новини от целия свят

Зареждате Radio Garden и зелените точки ви демонстрират радиостанциите на всички места по света. Доближавате курсора на мишката и стартирате да слушате в действително време радио – без значение дали става въпрос за вести, музика, научно-популярни излъчвания и други

Земното кълбо, осеяно нашир и надлъж със зелени точки – по този начин наподобява уеб сайтът на плана Radio Garden. Ако кликнете върху която и да е зелена точица, все едно в кой завършек на света е – без значение дали става дума за мегаполис, или за безусловно незнайно островче в океана – след лек звук, до момента в който трае настройката - ще чуете в действително време какво върви по локалното радио.

Холандските дизайнери от Puckey и Moniker сътвориха интерактивната карта Radio Garden, благодарение на която можете да обикаляте света от дивана вкъщи и да слушате радиостанциите както на страната, в която се намирате, по този начин и всяка друга, която излъчва в този миг.
„ Можете да слушате етиопско токшоу в Канзас или да тънете в наслаждение под звуците на американска музикална станция из дебрите на Южна Корея “ - споделя Джонатан Паки, един от основателите на Radio Garden.
Проектът е създаден за Нидерландския институт за тон и изображение. В Radio Garden влизат както „ стандартни “ станции, по този начин и онлайн платформи.

Авторите на плана дават обещание още голям брой зелени точици да заблестят на картата на света в бъдеще – изключително в районите на Азия и Африка. В момента най-вече са наличните канали, ситуирани на територията на Европа и Северна Америка.

Според Паки Radio Garden демонстрира на потребителите, че радиото не знае граници. За задачата създателите на плана са употребявали не политическата карта на света, а сателитни фотоси, на които не се виждат границите сред обособените.
Много от отзивите на слушатели на това интерактивно радио описват, че този план ще им помогне, когато ги налегне носталгия и желаят да чуят гласа на родината си. Любознателните пък гледат на него като на приятна и задълбочена игра. Един от случаите, в които един уебсайт не е единствено развлекателен, само че учебен и важен изключително във времената на обществена изолираност.

Насладете се на Radio Garden. Има и мобилна версия.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР