Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица

...
Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица
Коментари Харесай

Заради зимната обстановка: Усложнена пътна обстановка и неучебен ден за няколко населени места

Заради тежката метеорологична конюнктура, бедствено състояние беше оповестено в редица обитаеми места в страната, а денят е неучебен за учениците от няколко учебни заведения в страната.

Списъкът на учебните заведения, за които днешният ден (27 ноември) е разгласен за неучебен, е оповестен на .

Заради усложнената зимна конюнктура през днешния ден децата от над 280 учебни заведения в 13 области на страната няма да учат. 

Остава усложнена ситуацията във Велико Търново, Враца, Плевен, Габрово, Силистра и Разград. Там преваляванията стопираха, само че проблеми основават снегонавяванията, заяви пред инж. Даниел Иваничков, шеф на Дирекция " Поддържане на пътната инфраструктура " в АПИ. 

Ограничено е придвижването по пътя при село Поликраище, Великотърновско, поради снегонавявания. 

Бедствено състояние беше оповестено в област Разград до 10:30 ч. на 29 ноември, сряда, поради усложнената зимна конюнктура, над 100 обитаемоте места са без електричество, затворени ще останат учебните заведения. Остава в действие възбраната за придвижване в цялата Разградска област.

В Община Силистра ситуацията е същата - бедствено състояние и неучебен ден, само че детските градини и ясли ще работят. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа учебните заведения ще останат затворени, на всички места има обитаеми места без ток и вода.

В Община Омургат е в действие бедствено състояние за 48 часа, учениците са в насилствена почивка.

В Община Криводол е оповестено бедствено състояние до вторник. Частично бедствено състояние беше оповестено и в община Враца.

В област Плевен към момента има обитаеми места без електрозахранване, няма вода в регионалния град поради неналичието на ток. Днес няма да се учи в Горни Дъбник, Николаево, Садово и още 6 села.

Няма усложнения при прекосяването на границите. Остават в действие обаче препоръките да се пътува, единствено в случай че е належащо. От АПИ предлагат да се потегля на път с подобаващи зимни гуми, заредени с гориво коли и лимитирана скорост. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР