Заради слабостта на украинската противовъздушна отбрана руските пилоти нанасят удари

...
Заради слабостта на украинската противовъздушна отбрана руските пилоти нанасят удари
Коментари Харесай

Forbes: Руските пилоти громят без опасения ВСУ с ракети с малък обсег

Заради слабостта на украинската противовъздушна защита съветските водачи нанасят удари по позиции на Въоръжените сили на страната (ВСУ) от доста по-близко разстояние, без да се опасяват за живота си, написа военният колумнист на американското списание Forbes Дейвид Екс.

Доскоро Русия използваше основно крилати ракети за удари на огромни дистанции, само че неналичието на муниции за украинската противовъздушна отбрана и огромните пропуски в защитата на страната разрешиха на водачите на Москва да летят по-близо до позициите на ВСУ, изяснява създателят.

" Сега някои съветски изтребители летят доста по-близо до фронтовата линия и нападат с ракети с дребен обхват ", написа Екс.

Като образец той загатва видеозапис от покрайнините на Часов Яр, на който съветски щурмови самолети Су-25 нанасят удари по позиции на ВСУ от дребна височина.

" Нито една ракета не бе изстреляна да ги посрещне ", отбелязва журналистът.

Недостигът на артилерийски снаряди и ракети за Противовъздушна отбрана се трансформира в главен проблем за украинския гарнизон в Часов Яр, добавя създателят. На този декор Русия също ускори офанзивите по цели в огромните градове на Украйна, което принуждава Киев да концентрира противовъздушната защита покрай тях, разкривайки фронта, се споделя в публикацията.

" Тези пропуски ще се усилят с изчерпването на боеприпасите за Противовъздушна отбрана ", предизвестява журналистът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР