Заради разпространението на коронавируса у нас и наложените мерки за

...
Заради разпространението на коронавируса у нас и наложените мерки за
Коментари Харесай

Кредити в извънредно положение: Какво трябва да знаем

Заради разпространяването на ковид у нас и наложените ограничения за сигурност в България, Европа и света, към този момент има съкращения и освободени от работа у нас. Това значи, че ще се появят напълно скоро необслужени заеми, сподели пред Българска национална телевизия Тихомир Тошев – Управител, КредитЦентър. В обстановка на " изключително състояние ", в каквато се намира България от 13 март, какво се случва с персоналните ни финанси и обслужването на заемите? Вижте препоръките на експерта.
Съвет номер 1 за всички консуматори Основно предписание на персоналните финанси при съществуване на заем - да имаш най-малко 4 събрани вноски по заема напред. Ако ги нямаш, тогава реагираш съгласно обстановката.
Хората, които могат да обслужват заемите си да го създадат, другите – незабавно да се свържат с банката си, да обяснят усложненията си, с цел да намерят подобаващ вид за решаването на казуса.
Решено: Не се стопират сметките за ток, вода, парно, телефони и интернет поради ковид
Няма да се постановат запори В така наречен Закон за извъредното състояние ще бъде гласувано на второ четене през днешния ден да не се постановат запори за нередовни платци. Това обаче не значи, че няма да се наложи да върнете, това, което дължите, то просто ще бъде отсрочено във времето.
" Кредитната почивка " съставлява - за избран период – 1,2,3 до 6 месеца, да не изплащат вноски и лихви за забавянето. Хората няма да бъдат търсени или съобщавани като неприятни платци в Регистъра.
Вноските ви ще бъдат увеличени, по тази причина предоговорете заемите си Неплатените вноски ще бъдат преразпределени върху останалите вноски до края на погашение на заема. Това значи, че след товао вноските ви ще бъдат увеличени .
Съветът ми е да се предоговорят заемите за по-дълъг интервал, с цел да станат вноските търпими за погашение, сподели Тихомир Тошев.
За какво най-вече да внимаваме – няма смяна в изискванията сега там важи цялата тежест на закона, който ни пази, само че не би трябвало да бързаме да теглим заем в " изключително състояние ", без да се пресметнали бъдещият риск - ще имаме ли работа, до по кое време и прочие.
Банките не престават да отпускат заеми, само че ще са по-вниателни. Хората също би трябвало да са такива. Трябва да са наясно дали компанията им е постоянна.
Прогноза: Лихвите няма да порастват, само че търсенето понижава Не чакам лихвите по заемите да набъбнат – не виждам такова въодушевление в банките.
Най-вероятно съществено ще намалее търсенето на заеми в този момент.
Има растеж при храни и медикаменти – този бизнес може да продължи да тегли заеми, само че понижение чакам във всички други посоки на заемите, сподели Тошев.
За имотния пазар е рано да се каже дали ще има спад.
Бързото кредитиране Рисковете при бързото кредитиране: доста деликатно там, предложи специалистът. Минусите не престават да са най-вече при бързите заеми. Те би трябвало да се употребяват единствено в краен случай и да се връщат бързо.
Личните финанси В миг на рецесия би трябвало да се откажем от всичко. Заплатата ни би трябвало да е ориентирана към погасяване на ток, парно, вода и обезпечаване на храна.
Не забравяйте: Не вземайте решение в суматоха, с цел да не съжалявате след това!
Още потребни вести:
СЗО: Прилики и разлики сред ковид и грип
Как би трябвало да си миете ръцете (ВИДЕО)
 
Бременност, раждане и ковид, какво би трябвало да знаете
Колко могат да нарастнат медикаментите и медицинските консумативи?
Коронавирус: Хигиена по време на пандемия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР