Заради растящите цени и голямото търсене в онлайн пространството се

...
Заради растящите цени и голямото търсене в онлайн пространството се
Коментари Харесай

Измамна схема с обяви за дърва за огрев |

Заради растящите цени и огромното търсене в онлайн пространството се появи нова лъжлива онлайн скица с разгласи за дърва за огрев, оповестени от подправени профили, заяви Министерство на вътрешните работи. 

Участниците в схемата се възползват от обществените мрежи и уеб страниците за разгласи и разгласяват в тях известия за даване на стока или услуга, като най-често става дума за доставяне с дърва за огрев.

За задачата измамниците основават подправени профили и от тях разгласяват разгласи с телефон за връзка.

Ако звъннете на посочения телефонен номер, ще ви поискат предварително капаро за превоз или за самата стока/услуга, с уточнението парите да бъдат изпратени по пощальон. 

Министерство на вътрешните работи моли никога да не се пращат пари на непознати хора, без значение дали във въпросната публикация е написан телефон. От министерството показват, че е значимо жителите да знаят, че капаро се дава само и единствено след подписан контракт, в който са маркирани адресите и данните на двете страни.

Предплатата за доставка не е контракт и купувачът по никакъв метод не е предпазен от вписаното в разписката съображение за паричния превод. Куриерът, от своя страна, не е наясно с ангажимента на клиента с отсрещната страна и няма по какъв начин да подсигурява, че получателят на парите не ви мами.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР