Заради расистките прояви по време на мача България - Англия

...
Заради расистките прояви по време на мача България - Англия
Коментари Харесай

Шестима са в ареста, а трима се издирват за расистките жестове на футболен мач

Заради расистките прояви по време на мача България - Англия шест души бяха арестувани след акция на Столична дирекция на вътрешните работи, а още трима се търсят. Има записи от камерите на Националния стадион, които демонстрират, че арестуваните насочат обидни жестове към играчите на Англия.

Повече детайлности за акцията вижте в директното включване на Йоана Миланова.

Задържаните почитатели бяха отведени в Първо районно ръководство. Още през вчерашния ден полицията стартира работа по издирването на ентусиастите, които по време на футболната среща отправяха расистки жестове към играчите на британския тим. По неофициална информация цялата група, от която идвали обидните викания е от към 25 души, част от тях не са от София. Полицията работи по изясняването на тяхната съпричастност към действието.

Доброто видеонаблюдение на Националния стадион помогнало на полицията да стигне до обвинените почитатели. Установени са 15 души, като за 9 от тях са събрани задоволително данни, в това число и видео записи, че са употребявали нецензурни думи, нацистки жестове и са отправяли расистки викания.

Голяма част от тях имат престъпни регистрации, оповестиха от полицията.
Георги Хаджиев - шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: По-голяма част от тях са почитатели на наши агитки, даже бих споделил, част от радикалните почитатели, тъй че ще бъдем безусловно безкомпромисни и безапелационни.
През целия ден в Първо районно ръководство влизаха и излизаха млади мъже, които пред медиите отхвърлиха да са извикани за расисткия скандал или да знаят кои са арестувани поради него. Имаше и близки на призовани от полицията.

От полицията увериха, че ще бъдат безусловно безкомпромисни към почитателите, отправяли расистки жестове.
Георги Хаджиев - шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: Не толерираме такова държание. Всички извършители на публичния ред, които си разрешат такова държание ще бъдат призовани, някои от тях арестувани.
Нарушителите, които са арестувани за 24 часа от полицията, могат да бъдат упрекнати по Наказателния кодекс или да бъдат глобени по Закона за футболното безчинство, който планува възбрана за посещаване на футболни срещи от 1 до 2 години и санкция от 1000 до 2000 лева

Полицията ще продължи да работи по случая до момента в който бъдат открити всички почитатели, взели участие в скандалната демонстрация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР