Заради принудителната пауза през февруари японците ще произведат със 160

...
Заради принудителната пауза през февруари японците ще произведат със 160
Коментари Харесай

Toyota обяви ново спиране на заводите си по света

Заради насилствената пауза през февруари японците ще произведат със 160 000 коли по-малко

Toyota се готви за ново прекъсване на поточните линии на своите фабрики по света през февруари, което ще попречи на проектите на компанията да създаде 9 милиона автомобила до края на фискалната година (31 март), осведоми.

Принудителното прекъсване се дължи на продължаващия дефицит на електронни съставни елементи, който тормози автомобилната промишленост през последната година. Заради него Toyota ще създаде 700 000 автомобила през февруари, което е със 160 000 по-малко от плануваното.

Приблизително половината от „ изгубените “ коли ще бъдат във заводи в Япония, а останалите няма да бъдат създадени в чужбина. Спирането на домашните предприятия ще се отрази на производството на моделите Toyota Prius, RAV4, С-HR и Camry, както и на модели на Lexus - седаните LS и IS, и кросоувърите NX и UX.

Първоначално Toyota планираше да създаде 9,3 милиона транспортни средства през настоящата фискална година. По-късно обаче тази численост беше понижена, откакто в средата на 2021 година японската компания изчерпа запасите си от електронни съставни елементи, с помощта на които при започване на рецесията тя се справяше по-добре от останалите производители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР