Заради повишаващите се температури и прекомерния риболов кораловите рифове в

...
Заради повишаващите се температури и прекомерния риболов кораловите рифове в
Коментари Харесай

Кораловите рифове край африканския бряг са застрашени от изчезване до 50 години

Заради повишаващите се температури и несъразмерния лов на риба кораловите рифове в западната част на Индийския океан може да бъдат унищожени до 2070 година, заяви Ройтерс

Според последните изследвания близо 12 000 квадратни километра коралови рифове по продължение на източното африканско крайбрежие и към Мадагаскар са застрашени от разпад на екосистемата. Той заплашва типовете, както и метода на живот на милиони хора, препитаващи се от лов на риба и туризъм. Тези рифове са към 5% от международните коралови рифове.
Проучване: Истинският генезис на COVID-19 в никакъв случай няма да стане явен
Представители на американското разузнаване признаха, че същинският генезис на вируса на COVID-19 може в никакъв случай да не стане явен, информи...

" Когато екосистемата се разпада, към момента ще можем да следим обособени риби или корали, само че цялата система към този момент няма да бъде ефикасна в поддръжката си за биоразнообразието и за общностите, които зависят от нея ", сподели кенийският морски еколог Дейвид Обура, началник на проучването. То демонстрира, че повишаващите се температури са съществена причина за заплахата.

Процесите на избелване на коралите и горещите морски талази унищожиха към 14% от кораловите рифове по света в интервала 2009-2018 година, сочат данни от Глобалната мрежа за наблюдаване на кораловите рифове.

Още от АФРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР