Заради последните случаи на агресия с участието на мигранти в

...
Заради последните случаи на агресия с участието на мигранти в
Коментари Харесай

Джамбазки: ЕС иска България да е филтър и преливник за мигранти

Заради последните случаи на експанзия с присъединяване на мигранти в кв. " Овча купел " преди дни се организира митинг под наслов: " Овча купел - без боязън и принуждение ". Исканията на протестиращите са да се ускори полицейското наличие към бежанския център и да се построи система за видео наблюдаване в региона, да се стартира работа по изместване на самия център. Какъв е казусът с мигрантите? Пред приказва Ангел Джамбазки, евродепутат от Вътрешна македонска революционна организация.

- Г-н Джамбазки, би трябвало ли хората да вървят въоръжени вечер, когато излизат в центъра на София. Станахме очевидци на съществени произшествия, свързани с мигранти?
- Трябва да са въоръжени и то добре. Особено като се разхождат в карето на улиците " Цар Борис ", " Симеон ", " Кирил и Методий ", " Пиротска " … Просто нашествието на мигрантите, внезапното повишение на броя на тези млади, брадати мъже, а не майки с деца, не сирийски майки, става повече от притеснително.

- Как си го обясняваме, за какво се случва, къде е генезисът…
- Всичко стартира с прословутата покана на госпожа Меркел от Европейската национална партия, която сподели: " Уважаеми дами и господа, елате младежи, елате младежи и ние ще се оправим! " Е, не се справихме, само че по този начин се отвори кутията на Пандора. Това бе апел за неконтролируема незаконна емиграция, към всеки, който желае да пристигна в Европа и да увисне на обществената система на страните в Европейски Съюз. Вижте, става въпрос за хора, които нямат никакво предпочитание, в никакъв случай не са го правили и няма да го създадат - да се образоват, да се впишат и да си търсят работа. Тези мигранти идват, с цел да могат да вземат европейски коли, европейски помощи, европейски дами. Да вземат каквото могат. Това е в тяхната просвета, това е тяхното цивилизационно равнище, това е тяхното схващане за социална конструкция.

- В този смисъл получава ли се към този момент цивилизационен конфликт?
- Категорично. Виждаме какво става в София през последните няколко дни. Видяхме поредност от конфликти, провокирани от тълпи враждебни нападателни незаконни емигранти, които според своята просвета или по-скоро липса на просвета и образование, се държат по един некултурен метод. Особено когато видят млади девойки и млади дами. В тях се пораждат такива пристрастености, които не могат да управляват. Но, вижте, този проблем не е единствено в София. Те се държат по същия метод в Париж, в Брюксел, в Рим, в Мадрид. Но има и друго. И не са отговорните те – те просто са такива, по този начин са възпитавани, по този начин са отгледани, това е тяхната обществена конструкция. И всичко това се случва в Европейски Съюз, тъй като мекотелите в Европейската комисия взеха решение по този начин. България, София не е изключение. Навсякъде в Европейски Съюз има проблеми.

- Вече Австрия ни върна аероплан с мигранти. Колко ще продължи това. Можем ли да кажем " стоп "?
- Можем да го кажем във всеки един миг, само че няма кой от ръководството да го каже. Просто мекотелите в ръководството на България следват една долна политика, която им е налагана. Просто се вършат на по-европейци - хайде няма да кажа от папата, само че от Урсула фон дер Лайен сигурно. Нали тя е най-големият европеец. Та нашите ръководещи се вършат на по-големи европейци от нея. Нали и от тях чуваме: " Елате, би трябвало ни работна ръка, имаме потребност някой да ни усъвършенства демографските индикатори, имаме потребност от айти специалисти… " Всъщност, нищо от това няма да стане. Тези хора не идват да работят, те идват да вземат, те не идва да дават, не идват да се вписват, не са се вписали на никое място през последните 30 години в Европа, няма да се впишат и в България. Ми, погледнете ги деликатно, разходете се по " Симеон ", вижте ги какви са айти експерти, на какво наподобяват. Те просто са доста надалеч от нас като хора, а ние сме поели задължения. В това е казусът.

- И какъв брой самолета още ще приемем?
- Проблемът тук има две измерения. Едното е връщането на мигранти по по този начин наречения Дъблински правилник, само че това сега не е най-големият проблем. По-големият проблем е в това, че явно са поети някакви други задължения, най-много към Австрия, и тези, които незаконно влизат в България, биват арестувани у нас, а не са пускани да продължат по пътя към Западна Европа. В същото време би трябвало да се знае, че Западна Европа - макар лицемерието си, макар двуличието си, към този момент е запълнена, задръстена е. В страните от Европейски Съюз конфликтите са всекидневни, там напрежението е ежедневие, колкото и да се крие от медиите и да не се пускат фрагменти от конфликтите. В момента европейските държавни управления се опасяват от личните си жители и се пробват да трансфорат България и Румъния в лагери, в преливници на мигранти и да задържат тези, които не харесват, тези, които не желаят, тези, които не са айти експерти и хитро ги изпращат към България и Румъния. Това е повода. Съвсем е явно. И в този момент виждаме внезапното повишаване на броя тези хора в България, а те не са толкоз върнати, колкото не са пуснатите да продължат пътя си към Европа. И когато са закотвени на едно място, е обикновено да се държат по този начин, както са се държали в страните си - стартират да стават нападателни, стартират да се събират на групи, стартират набези. Това е ясно, това е предстоящо, можеше да се планува, че ще се случи. Превръщането на България в преливник, във филтър е тактика на Западна Европа. А ние коренопоклонно мълчим и одобряваме всичко. Ясно е, че тези хора няма да се впишат в нашето общество, няма да научат български език, няма да си намерят работа в градския превоз, в айти бранша, в българската филхармония. Това, което към този момент видяхме по софийските улици, ще стане всекидневие, ще има още напрежение, сбивания. Това е тяхното схващане за държание и то няма да се промени.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР