По пътищата у нас се въвеждат засилени мерки за контрол

...
По пътищата у нас се въвеждат засилени мерки за контрол
Коментари Харесай

По пътищата у нас се въвеждат засилени мерки за контрол и сигурност преди предстоящите празнични дни

По пътищата у нас се вкарват засилени ограничения за надзор и сигурност преди идните празнични дни. Те влизат в действие от през днешния ден, когато се чака да стартира огромното изнасяне на хора от огромните градове поради дългата почивка, която се обрисува за възпитаници и работещи.

На територията на област Кюстендил спомагателни екипи на " Пътна полиция " към ОД на Министерство на вътрешните работи ще управляват придвижването и ще съблюдават за съблюдаване на разпоредбите, оповестява бТВ.

" ОД на МВР-Кюстендил е подхванала нужните ограничения за безпроблемно протичане на празничните дни, които предстоят, т.е. попречване на всевъзможни нарушавания на публичния ред ", изясни началникът на " Охранителна полиция " комисар Васил Паргов.

От думите му стана ясно, че първоначално и в края на празничните дни са изведени спомагателни патрули от " Пътна полиция ". Тези чиновници ще оказват помощ в контрола на придвижването там, където трафикът е най-натоварен.

" Допълнително са изведени и екипи, които с механически средства следят и откриват дали водачите на транспортни средства надвишават допустимата скорост по съответните пътни сектори ", сподели още комисар Паргов.

Взети са и спомагателни ограничения пред християнските храмове. Там ще има полицейски чиновници, които да подсигуряват сигурността и да подкрепят регулирането на придвижването, разясни още началникът на " Охранителна полиция " и акцентира, че ще се следи за подозрително държание на жители.

" Най-невралгичните точки по време на празничните пътувания са автомагистрала " Струма ", както и основен път I-6 от автомагистралата към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ". Предполагаме, че огромна част от българите ще прекарат празниците в прилежаща Македония, по тази причина ще има непрестанно автопатрули, които да контролират и подкрепят придвижването в тази посока ", разясни комисар Паргов.

Той заяви, че спомагателни екипи ще има и по пътя към Рилския манастир, където ще бъде извършена профилирана полицейска акция от чиновници както на ОДМВР-Кюстендил, по този начин и на дирекция " Жандармерия ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР