Заради очакваното усложняване на зимната обстановка и рисковете от снегонавяване

...
Заради очакваното усложняване на зимната обстановка и рисковете от снегонавяване
Коментари Харесай

Поради лошите атмосферни условия: МВР призовава да не се пътува без належаща причина

Заради предстоящото усложняване на зимната конюнктура и рисковете от снегонавяване и обледяване по пътищата, Министерство на вътрешните работи подхваща специфични ограничения.

От вътрешното ведомство осведомят, че няма да бъдат допускани в планинските проходи неподготвени за зимни условия моторни транспортни средства.

В съгласуваност с регионалните шефове и чиновниците на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " ще се провежда и намесата на тежка техника за добиване на бедстващи коли.

За през днешния ден е разгласен „ оранжев код “ за областите Благоевград, Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Смолян, Софийска, където предстоящите количества превалявания ще са над 20 л/м2.

За останалата част от страната е разгласен „ жълт код “.

Очаква се дъждът да минава в сняг, образувайки нова снежна завивка с условия за виелици и навявания по планинските проходи.

През идващите 24 часа вследствие на преваляванията ще има доста повишение на речните равнища в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.

От пожарната към този момент са изпратили информация до регионалните шефове с оглед предприемане на спомагателни ограничения. Допълнителни указания са дадени и на районните дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ за повишение на готовността в случаи на пораждане на изключителни обстановки.

От Министерство на вътрешните работи поучават хората да анулират пътуването си, в случай че не е извънредно неотложно. Тези, които ще пътуват, би трябвало да заредят автомобила с задоволително гориво и го приготвят за зимни условия.

Друг съвет от управляващите е да бъдат избирани единствено основни пътища, даже пътуването да е по-дълго. Облечете топли облекла и заредете мобилния телефон, поучават още от Министерство на вътрешните работи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР