Заради ниското заплащане петимата лекари работещи в детското отделение в

...
Заради ниското заплащане петимата лекари работещи в детското отделение в
Коментари Харесай

Педиатрията на болницата във Враца е пред закриване

Заради ниското възнаграждение петимата лекари работещи в детското поделение в МБАЛ Враца „ Христо Ботев “ са подали молби за овакантяване. Има възможност държавната болница да остане без педиатрия, съобщи Нова тв.

Изпълнителният шеф доктор Кети Ценова отхвърли коментар:

„ Няма да давам изявленията! Нали чухте какво ще се случи с отделението ”, съобщи тя.

Областният шеф Надя Донкинска заяви, че Ценова я е осведомила за идното закриване на детското педиатрично поделение във Враца.

Това разпали скандал сред общински кметове от региона и представители на здравни институции.

„ Как може да намалите леглата от 20 на 0?! Това понижение ли е?! Като ми цитирате наредбата, в която написа, че поделение с под 5 кревати няма ”, сподели Орлин Димитров, шеф на РЗИ – Враца.

Алтернативно решение на казуса в този момент е превозването на децата от цялата област до София с кола за спешна помощ на Спешния център.

„ Вие знаете ли какво е да транспортираш дете на 100 км в тежко, сериозно положение за живота ”, попита доктор Галина Лещарска, шеф на Спешния център.

Ако се появи подобен случай, поради ремонта на основен път Е 79, пътят до София ще бъде продължен. Следващата седмица се чака по случая да вземе отношение и Министерство на здравеопазването, защото страната е притежател на контролния пакет с 85% от акциите на болничното заведение.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР