Заради ниски доходи нараства социалното напрежение в дружеството Български пощи,

...
Заради ниски доходи нараства социалното напрежение в дружеството Български пощи,
Коментари Харесай

Синдикатите предупредиха за протести, причината - ниски доходи

Заради ниски приходи нараства общественото напрежение в сдружението " Български пощи ", в част от ВиК бранша, в градския превоз в София и в междинното обучение. На обща конференция от КНСБ и КТ " Подкрепа " предизвестиха, че настройката за митинги внезапно се покачва.
Прочетете още
Ниските приходи са в основата на недоволството на работещите, които са подготвени за митинги. Президентът на КНСБ Пламен Димитров:

" Хората не се вълнуват толкоз доста, че отиваме за пети път на предварителни избори, а се вълнуват по кое време и по какъв метод заплатите им ще бъдат увеличени, тъй че да могат да си посрещнат сметките. Независимо още веднъж споделям, че сме в предизборна обстановка и там каквото и да било друго. Обикновено знаете, че ние постоянно сме се въздържали, по този начин да го кажа, в такава обстановка да организираме протестни и протестни дейности. Сега не е подобен случая - нито ще се въздържаме, нито можем да се въздържаме, тъй като хората няма да ни питат ".

Опасения, че ще бъде изработен опит за следващ път рецесията да бъде трансферирана върху работещите показват и от КНСБ, и от " Подкрепа ". Те упорстват за растеж на приходите, който да компенсира като най-малко плануваната тази година инфлация от 15 на 100 за всички работещи в частния и бюджетния бранш, а за организациите на терен нарастването да е с 20%.

Настоява се също най-късно на 1 юни да бъде признат Бюджет 2023, като служебното държавно управление го внесе още в първия работен ден на идващото Народно заседание.

За минималната заплата се желае тя да е 850 лв., а от януари следващата година 1000 лв., написа БНР.

Синдикатите декларират предпочитание да вземат участие и в договарянията с Европейската комисия за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност в частта за въглищните централи и поетият ангажимент от страната ни да понижи с 40% нездравословните въглеродни излъчвания.

Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов:

" Аз чакам насреща да ни кажат - но това са неща, които вие сте приели, вие сте предложили. Ще кажа - да бе, да, кретени сме, да, тук няма по какъв начин да изключим себе си. Говоря за българите, ние сме отново българи. Ще поема и това, ще включа и себе си в тези кретени. Ще кажа, да, кретени сме, само че това са неща, които ние би трябвало да вършим. България не е в положение да извърши тези задължения. Нашият проблем е в това, че ние изнасяме ток, и тия, които диктуват изискванията и разпоредбите не могат да го преглътнат това, само че се надявам да успеем да намерим опция да се защитим, тъй като нали сме едно семейство и доста се обичаме ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР