Заради неподдържания и занемарен мотополигон Горна Росица“ и липсата на

...
Заради неподдържания и занемарен мотополигон Горна Росица“ и липсата на
Коментари Харесай

Заради занемарената инфраструктура може да откажем световното първенство по мотокрос на 26 август



Заради неподдържания и безстопанствен мотополигон „ Горна Росица “ и неналичието на средства за неговото възобновяване управлението на Българската федерация по мотоциклетизъм може да откаже провеждането на кръга от международния шампионат по мотокрос на който ще сме домакини на 26 август, това заяви президентът на централата Богдан Николов.

„ След четири годишно спиране, тази база не е поддържана на нужното равнище. Нещата са зле във връзка с сграден фонд, на паркинги и така нататък У нас ще дойдат над 220 водачи, което значи, че парка би трябвало да бъде уголемен, нови умивалници би трябвало да се създадат, би трябвало да се ремонтират санитарните възли, по трасето. Община Севлиево от месец изготвя лист какво би трябвало да се ремонтира. Пуснаха писмо до виновните институции за финансова помощ, само че отговор няма. В договорът има рубрика санкции – в случай че го откажем сега санкцията е 400 000 лв., в случай че се забавим с две седмици става 1 000 000. За тази обстановка сме предизвестили документално всички инстанции, че ще се наложи да го откажем по-рано с цел да не плащаме по огромни санкции “, посочи Николов.

В края на седмицата мотополигон „ Горна Росица “ ще посрещне кръга от европейския шампионат по мотокрос. В конкуренцията ще участват  110 водача от 12 народи, като за първи път на старт у нас ще застанат и състезатели от Израел.

„ Доста мощни поръчки. 12 народи, в това число и от Израел за първи път. Очертава се много съществено съревнование, положително за публиката. “, добави Николов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР