Заради неплатени сметки за ток, надхвърлящи 580 хил. лв., доставчикът

...
Заради неплатени сметки за ток, надхвърлящи 580 хил. лв., доставчикът
Коментари Харесай

Дълг оставя без ток обекти на радиозавода Черно море“ във Варна

Заради неплатени сметки за ток, надхвърлящи 580 хиляди лева, доставчикът на Североизточна България " Енерго-Про " ще спре електрозахранването на обекти от варненския цех " Черно море “, произвеждащ навигационни радарни системи с военно и гражданско предопределение,

До крайната мярка се стига след поредност от срещи и диалози с мениджмънта на завода и сключване на три поредни съглашения за възнаграждение на просрочени и настоящи отговорности към доставчика на ток. Тези съглашения обаче не са спазвани, дълъг пораства, а последното такова е изтекло на 15 май, оповестиха от " Енерго-Про ".

За да не се усилват още повече отговорностите, снабдителят решил да прибегне до законовата опция да прекъсне електрозахранването в обекти на " Черно море “ АД. Това стартира да се прави по график от 10 часа на 4 юни.

За проблема са сигнализирани енергийният регулатор, министерствата на енергетиката и на стопанската система, ДАНС, а поради характерната активност на предприятието редица дейностите на доставчика на ток са съгласувани и с Министерството на защитата.

" Към сегашния миг всички диалози, дейности, взаимни отстъпки и съглашения за разсрочване на дълга и действителното му възнаграждение са изчерпани ", добавя се в известието на " Енерго-Про ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР