Заради напрежението с мигрантите на италианския остров Лампедуза председателят на

...
Заради напрежението с мигрантите на италианския остров Лампедуза председателят на
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен ще посети Лампедуза заради мигрантската криза

Заради напрежението с мигрантите на италианския остров Лампедуза ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен ще посети през днешния ден мястото. Визитата й е по покана на италианския министър председател Джорджа Мелони, която ще я придружи. Тя прикани Фон дер Лайен да посети Лампедуза, с цел да придобие визия за " сериозността на обстановката ", пред която е изправена Италия.

Местните управляващи оповестиха в сряда изключително състояние, откакто рекорден брой от към 5000 мигранти дойдоха на острова единствено за един ден с дребни, претъпкани лодки от Тунис, което претрупа благотворителните групи и локалните заведения. За няколко дни броят им набъбна на 7 000. Жителите на Лампедуза организираха митинг против проектите за слагане на палатки за мигранти в града.

“Премиерът Джорджия Мелони споделя, че е майка? Значи в този момент е моментът да покаже, че е майка и на хората от Лампедуза. Тя би трябвало да пристигна тук. Трябваше да пристигна в Лампедуза преди два дни, а не на следващия ден. Тя твърди, че пази защитава децата си, ние гласувахме за нея и в този момент е моментът да пристигна в Лампедуза ”, сподели гражданин на острова.

Италианският министър председател прикани за незабавна интервенция на европейско равнище по прекъсване на плавателните съдове, с които се придвижват мигрантите. Ако е належащо, да бъдат ситуирани и военноморски сили, прикани тя във видеообръщение.

Мелони и Фон дер Лайен през юни посетиха дружно Тунис, една от главните насочни точки, от които мигранти потеглят през Средиземно море към Европа. Повечето от мигрантите не престават да идват от там, макар съглашението на Европейски Съюз с Тунис за прекъсване на контрабандните интервенции в подмяна на икономическа помощ.

Кризата провокира напрежение в държавното управление на премиера Джорджия Мелони.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР