Заради лошото време през юни, по-слабо от очакванията и с

...
Заради лошото време през юни, по-слабо от очакванията и с
Коментари Харесай

По Южното Черноморие недоумяват: Къде са туристите? Дори през пандемията беше по-добре

Заради неприятното време през юни, по-слабо от упованията и с извънредно мъртво неспокойствие стартира туристическият сезон по Южното Черноморие.

Хотелиери считат, че тъкмо дъждовното време през юни е повода за отлива на туристи. Силният северозападен вятър образува подводни течения, които са рискови при нахлуване във вътрешността в морето, предава БНР.

Оптимистично с числа и проценти очерта прогнозите на министерството за новия туристически сезон зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева още в средата на май. Тогава тя изрази очакване за растеж от 5% по отношение на рекордната 2019 година

След този оптимизъм обаче пристигна действителността – курортите по Южното Черноморие останаха съвсем празни през юни. Според търговци, даже по време на пандемията е било по-добре. Според тях толкоз едва начало на сезона не е имало доста от дълго време.

Евтим Стоянов, който е притежател на хотел и ресторант, признава, че са били обнадеждени за началото на сезона, за жалост обаче упованията не са се удостоверили досега. Според него в България не се прави съвсем нищо за българския туризъм.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР