Заради лошия развой на Специалната военна операция в Украйна големият

...
Заради лошия развой на Специалната военна операция в Украйна големият
Коментари Харесай

Financial Times: Си Дзипнип е предупредил Путин да не използва атомна бомба

Заради неприятния процес на " Специалната военна интервенция " в Украйна огромният въпрос сега е дали Путин ще " се изкуши " да използва атомна бомба.

Вероятността с тактически нуклеарен удар да бъде извоювана войната не е огромна, само че пък проблемите за Путин ще се усилят.

Според последни проучвания едвам 16 % от съветското общество утвърждава потреблението на нуклеарно оръжие против Украйна.

Според специалисти е доста вероятно така Кремъл да предизвика военна реакция от НАТО против Москва, само че с стандартни средства. 

Китайският водач Си Дзинпин е предизвестил съветския президент Владимир Путин против потреблението на нуклеарни оръжия в Украйна. Той е направил това по време на държавно посещаване в Москва през март тази година, съгласно източници на Financial Times измежду западни и китайски публични лица, предаде De Re Militari.

Според представител на западното разузнаване, Путин е бил отчаян от визитата на Си Дзинпин, защото то не е донесло никакви изгоди за Русия. Китайският водач отхвърли да подпише съглашение за построяването на газопровода " Силата на Сибир-2 ".

Ако Русия употребява нуклеарно оръжие по време на войната в Украйна, " всичко това ще се окаже в минус за Китай ", изясни един от формалните лица. Това развиване може да настрои Европейски Съюз против Пекин, до момента в който продължаващият китайски напън върху Москва по този въпрос оказва помощ за възстановяване на връзките с Европа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР