Заради липсата на достатъчно товари българският ферибот Героите на Одеса

...
Заради липсата на достатъчно товари българският ферибот Героите на Одеса
Коментари Харесай

Продават ферибота Героите на Одеса

Заради неналичието на задоволително товари българският ферибот " Героите на Одеса " ще бъде продаден. Решението е на Министерството на превоза и следва да бъде утвърдено от Народното събрание. Фериботът превозваше товари от Варна до пристанищата в Украйна и Грузия. Тази активност ще продължи да извърша единствено фериботът - " Героите на Севастопол ".

Русе

Преди 10 години двата ферибота са отдадени чартърен на " Параходство български морски флот ". Те правят търговски транспорти по силата на интернационална конвенция. Поради липса на товари фериботът " Героите на Одеса " не носи облага през последните години.
Ивайло Гавраилов, шеф на " Български морски квалификационен център " ЕАД: Обемът е подобен, че е стопански нецелесъобразно да поддържат 2 кораба, защото корабът е скъпо оборудване и неговите дневни разноски са големи. Ако неговият потенциал не бъде напълнен, той става недоходоносен.
Според Ивайло Гавраилов, ориста на ферибота е ясна. Корабът е остарял и не дава отговор на новите екологични стандарти.
Ивайло Гавраилов: Вече 41 годишен, в края на експлоатационния си живот. По-скоро би бил закупен от търговец, който да го нареже на скрап.
Ако Народното събрание утвърди решението за продажба, процедурата ще бъде осъществена от Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР