Заради коронавируса прокуратурата пусна на сайта си раздел “Електронни услуги“,

...
Заради коронавируса прокуратурата пусна на сайта си раздел “Електронни услуги“,
Коментари Харесай

Прокуратурата ще предоставя електронен достъп до дела

Заради ковид прокуратурата пусна на уеб страницата си раздел “Електронни услуги “, през който ще се дава далечен достъп на заинтересуваните лица до преписките и делата в държавното обвиняване.

“Всеки жител има правото да бъде осведомен за отразения в осведомителната система на прокуратурата статус на преписките, формирани по негов сигнал или тъжба, след засвидетелствуване на самоличността си с дипломиран електронен автограф “, се споделя в известието на институцията..

Искане за електронен достъп до съответно досъдебно произвеждане и до кореспонденция може да бъде подадено от обвинения и потърпевшия и техните упълномощени представители. Адвокатите ще би трябвало да показват сканирани пълномощие и адвокатска карта. Достъпът се декларира с регистрация на портала и при съществуване на дипломиран електронен автограф.

Прокуратурата стартира да приема онлайн тъжби, сигнали и заявки от потърпевши, обвинени и юристи. Електронно към този момент могат да се издават удостоверения за неприключени каузи, да се подават тъжби и сигнали от жители.

Институцията основава опция за онлайн сигнали за домашно принуждение, издаване на уверение за изтърпяно наказване и подаване на заявление за издаване на уверение за потърпевш. Възможно е по електронен път да се подае искане за наложително настаняване и лекуване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР