Заради конфликта между главния прокурор Иван Гешев и неговия заместник

...
Заради конфликта между главния прокурор Иван Гешев и неговия заместник
Коментари Харесай

Демерджиев ,,под обстрел“ от депутатски въпроси за Гешев

Заради спора сред основния прокурор Иван Гешев и неговия заместител Борислав Сарафов вътрешният министър Иван Демерджиев дава отговор на въпроси на депутати в Народното събрание.

,,Актовете на прокуратурата, с които приключва едно произвеждане, би трябвало да бъдат обществени и подредени в указател “, съобщи той от трибуната.

„ Има производства, които извънредно се бавят. Има и производства, които са прекъснати при условия, които, съгласно нас, заслужават повече внимание “, разгласи Демерджиев.

По думите на министъра има случаи на забавени от прокуратурата и следствието производства, по които са работили както Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ в Министерство на вътрешните работи, по този начин и регионалните дирекции.

Той изиска ГДБОП да може да проверява магистрати. „ Голяма част от изказванията на Иван Гешев и Борислав Сарафов визира корупционни дейности на магистрати. До момента способени да проверяват магистрати са единствено следователи. Моето предложение е и ГДБОП да може да проверява магистрати, с цел да има по-голям надзор. Има производства в прокуратурата, които извънредно доста се бавят “, счита Демерджиев.

Искането за чуването му е импортирано от ПП-ДБ и е по отношение на изнесената от Иван Гешев и Борислав Сарафов в общественото пространство информация за осъществени закононарушения, в това число за целеустремено и противоправно закъснение на наказателни производства.

Правосъдният министър Крум Зарков към този момент беше в залата във връзка обезпечената защита на Борислав Сарафов, който съобщи, че се опасява за живота си.

Демерджиев дава отговор и на въпроси за активността на Министерство на вътрешните работи.

Етикети: ГешевДемерджиевМВР
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР