Заради иранското нападение Израел постави въоръжените си сили в пълна

...
Заради иранското нападение Израел постави въоръжените си сили в пълна
Коментари Харесай

Израел постави армията си в пълна бойна готовност

Заради иранското нахлуване Израел сложи въоръжените си сили в цялостна бойна подготвеност. Говорителят на армията разгласи, че десетки бойни самолети са били вдигнати във въздуха като част от положението на нараснала подготвеност.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху увери жителите, че страната е готова за офанзива от страна на Иран и може да отговори на всеки сюжет.
„ Граждани на Израел, през последните години, и изключително през последните седмици, Израел се приготвя за директна офанзива от страна на Иран. Нашите отбранителни системи са разгърнати; ние сме подготвени за всеки сюжет, както за отбранителни, по този начин и за нападателни дейности. Държавата Израел е мощна. Силите за защита на Израел са мощни. Обществеността е мощна ”, съобщи израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Говорителят на израелската войска в това време удостовери, че

във въздуха е бил вдигнат " Крилото на Сион " - израелската версия на американския " Еър Форс 1 ".

По думите му, това се дължи на оперативни съображения. Веднага откакто стана ясно, че Иран е изстрелял дронове, министър председателят събра на незабавно заседание военния кабинет.

„ Определили сме явен принцип: който вреди на нас, ние ще му навредим. Ще се пазиме от всяка опасност и ще го вършим с твърда глава и увереност. Граждани на Израел, знам, че вие също сте уравновесени. Призовавам ви да следвате напътствията на командването на Израелските сили за защита. Заедно ще устоим и с Божията помощ дружно ще победим всички наши врагове ”, акцентира Нетаняну.

Междувременно израелската войска сложи северната част на окупираните Голански възвишения, както и градовете Неватим, Димона и Ейлат в подготвеност за възможни последствия от иранските дронове.

Военните приканиха хората да стоят наоколо до бомбоубежищата.

В Тел Авив обаче, нощта мина умерено.

„ Всъщност всички чухме за нападението на Иран. Но ние не се опасяваме, тъй като честваме рождения ден на един наш другар. А и към този момент свикнахме с това, че ни атакуват през последните шест месеца. Така че за нас това е просто нормална нощ в Тел Авив " ”, съобщи Офек Мейрай, студент.

Междувременно Египет изрази дълбоката си угриженост за обстановката и прикани за " оптималната въздържаност ", с цел да се спестят на района и неговите поданици повече неустойчивост и напрежение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР