Заради финансовата криза Обединеното кралство се отказа от плановете си

...
Заради финансовата криза Обединеното кралство се отказа от плановете си
Коментари Харесай

Великобритания отмени забраната за продажба на бензинови и дизелови коли след 2030 г.

Заради финансовата рецесия Обединеното кралство се отхвърли от проектите си да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови коли през 2030-та година. 

Решението на английското държавно управление да отсрочи с 5 години възбраната несъмнено изненада автомобилния бранш и стресна екологичните организации. Бившият американски вицепрезидент Ал Гор го назова " шокиращо и разочароващо " и че не е това, което светът чака от Обединеното кралство, заяви Нова ТВ. Според него младежите считат, че това е изменничество към тяхното потомство, защото ще развърже ръцете на по-бедни страни да не понижават нездравословните излъчвания с нужните бързи темпове и техният живот ще премине в замърсен въздух и климатични аномалии в резултат на световното стопляне.

Англия имаше упоритостта да изпревари с пет години досегашните си съдружници от Европейския съюз, забранявайки продажбата на нови бензинови и дизелови коли през 2030-та година. Рекордното повишаване на живота, обаче, я отхвърлиха от този проект. Сега тя дава обещание да ги забрани през 2035-а година, когато ще го създадат и европейските страни.

" Постигнахме доста за последните десетина години. Съкратихме въглеродните излъчвания, увеличихме производството на сила от възобновими източници, само че би трябвало също по този начин за възприемем прагматичен и симетричен метод. В последна сметка, няма да спасим планетата, в случай че банкрутираме английския народ ", сподели вътрешният министър Суела Браверман. 

Заради рецесията продажбите на по-скъпите електрически коли понижават, а се усилват тези с бензин и дизел, които са на цени сред 5 000 и 15 000 паунда. Също по този начин и на колите втора употреба, чиито цени порастват.

" Смятам, че най-малко към този момент, вие, консуматорите сте тези, които би трябвало да създадат този избор, вместо правитеството да ви принуждава да го сторите. Защото цената продължава да е висока, изключително за фамилиите, които страдат от финансовата рецесия. Малкият бизнес се тормози по какъв начин това ще го засегне, а също така имаме още доста път да извървим до момента в който изцяло изградим мрежа за зареждане на електрически коли в цялата страна. Трябва да подкрепим и нашата автомобилна индустрия, с цел да не бъдем подвластни от тежко субсидиран импорт на въглеродно интензивни артикули от страни като Китай, да вземем за пример. Така че, с цел да имаме повече време да се подготвим, през днешния ден разгласявам, че ще забавим прекосяването към електрически коли ", съобщи министър председателят Риши Сунак.

Лондон разгласи, че методът му е координиран с редица европейски страни като Германия, Франция, Испания и Италия и хората ще могат да си купуват и карат бензинови и дизелови коли втора употреба и след 2035-та година. Властите в тях са осъзнали, че би трябвало да се даде повече време на жителите да се приготвят за прекосяване към електрически коли. Това значи, че притежателите им ще ги употребяват по-дълго и препродаването им в по-бедни страни като България ще се забави. Очакванията са и цените им да продължат да скачат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР