Заради двойка по математика: 13-годишен сложи край на живота си. 13-годишно

...
Заради двойка по математика: 13-годишен сложи край на живота си. 13-годишно
Коментари Харесай

Заради двойка по математика: 13-годишен сложи край на живота си

Заради двойка по математика: 13-годишен постави завършек на живота си. 13-годишно момче постави завършек на живота си в Пловдив. Трагедията се разиграла през днешния ден следобяд на ул. „ Богомил “, научи „ Марица “.
По първична информация,
детето си тръгнало по-рано от учебно заведение през днешния ден, след което се прибрало в дома си и се самоубило. Тялото му е намерено от родителите, които подали сигнал на тел. 112.

Съседи споделиха, че на място
пристигнали медици и доста униформени.
Двойка по математика е повода за това шестокласник да постави завършек на живота си в Пловдив. Поне това споделиха родители на негови съученици пред „ Марица “. Трагедията се разигра през вчерашния ден следобяд. Сигналът за откритото починало дете,
възпитаник в ОУ „ Душо Хаджидеков “,
е подаден на тел. 112 към 15.30 часа. На място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ, като при първичните дейности не са открити данни за насилствена гибел. Категорично става въпрос за самоубийство.
Прокуратурата наблюдава досъдебно
произвеждане по случая. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за определяне аргументите за гибелта.

Всички родители са потресени, някой от децата  даже не желаят да вървят на учебно заведение. Според други източници, 13-годишният възпитаник не е получил двойка, само че имало възможност да получи такава, което също му повлияло.
Не сме на себе си. Това е изключително тежък
момент за всички нас – за учебното заведение, за родителите, за учителите, за децата. Така директорката на ОУ „ Душо Хаджидеков “ Грозденка Николова коментира пред „ Марица “ трагедията с 13-годишния възпитаник, който през вчерашния ден постави завършек на живота си.
По думите й, момчето е било извънредно
добър възпитаник, не е имало безусловно никакви знаци в държанието му, които да подскажат, че има проблем и че е кадърен на това. Предстои психолог да беседва със съучениците на детето и с учениците от другите класове.

От ръководството на ОУ „ Душо Хаджидеков “ в Пловдив отмениха всички тържества до края на учебната година, заради починалия 13-годишен ученик. Това става ясно от официално съобщение
на сайта на учебното заведение.
„ С огорчение оповестяваме, че през вчерашния ден в следобедните часове, в дома си, умря наш възпитаник. До края на образователната година отменяме присъединяване си във всевъзможни празнувания и тържества. Светла памет! “, гласи цялото известие.
Всички учители, родители и възпитаници
са потресени от нещастието, която стана през вчерашния ден следобяд. Родители разясниха пред „ Марица “, че повода момчето да постави завършек на живота си е получена двойка по математика. Според други източници, на детето е казано, че ще получи ниската оценка, което го травмирало и се стигнало до нещастието.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР