Заради Covid-19 процентът на смъртните случаи в "Пирогов" е нараснал

...
Заради Covid-19 процентът на смъртните случаи в "Пирогов" е нараснал
Коментари Харесай

Пирогов: Причина за високата смъртност е, че пациентите идват късно

Заради Covid-19 процентът на смъртните случаи в "Пирогов " е повишен в пъти

От управлението го изясняват с това, че са поемали най-тежките случаи, съобщи

"Проблемът е в това, че доста огромна част от пациентите, които посещават болница "Пирогов " поради Covid идват в последния миг, имали сме случаи, при които още от вратата се постанова да ги интубираме ", изяснява изпълнителният шеф проф. доктор Иван Поромански.

543-ма пациенти с Covid са лекувани в реанимацията на „ Пирогов " по време на третата и четвъртата вълна на пандемията. Сега са заети много по-малко интензивни кревати. Болницата в Добрич също попадна в черната ранглиста на лечебните заведения с най-висока смъртност при пациентите с Covid-19 - 33 %. Сред тях е и 62 годишният татко на Невин Исмет.

"В интензивно не е влизал, доколкото знам е бил с маска, по този начин са му подавали О2, не е бил на апаратно дишане. Докторката, с която разговарях, ми заяви, че татко ми е много несъответстващ, нападателен и тя се страхувала да влезе при него ", споделя Невин Исмет.

По-късно вечерта ѝ оповестяват, че татко ѝ е умрял. Невин е уверена, че за него не са полагани грижи. Анатолий Тракийски е измежду тези две трети избавени пациенти, за които нещата наподобяват друго.

"Напълно професионално се държаха с мен, всички операции, които бяха нужни. Постоянно под наблюдаване, непрекъснато питаха по какъв начин съм, по какъв начин се усещам ", споделя Анатолий Тракийски.

Според шефа на болничното заведение главната причина за високата смъртност е, че само там има натоварен бранш.

"За тази пандемия от подобен мащаб не бих споделил, че въобще има екип на територията освен на национално, и на международно ниво, който да бъда оптимално съответно квалифициран ", уверен е доктор Георги Желязков от болничното заведение в Добрич.

Няма друга болница в района. 100 индивида, които са в тежко положение доста мъчно биха могли да бъдат съответно обгрижени.

И в "Пирогов ", и в болничното заведение в Добрич споделят, че високата смъртност от Covid-19 се дължи и на ниския % имунизирани.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР