Заради COVID-19 авиосекторът се промени много. От началото на пандемията

...
Заради COVID-19 авиосекторът се промени много. От началото на пандемията
Коментари Харесай

Възстановена ли е нормалната работа на въздушния транспорт?

Заради COVID-19 авиосекторът се промени доста. От началото на пандемията през 2020 година се правиха едвам 3% от нормалните полети. Но от няколко месеца следим, че летищата още веднъж са цялостни, очевидно хората са зажаднели за пътувания.

През последната седмица са продавани повече билети, в сравнение с през същия интервал за 2019 година, сподели летецът Марио Бакалов в " Денят стартира ".

" Европейска комисия върна рекомендацията си маските да бъдат наложителни на борда и летищата. Това беше рекомендация към националните държавни управления, само че тя към този момент не съществува от 16 май. Обаче на множеството полети маските би трябвало да се носят, тъй като държавните управления имат лични ограничения ", добави той.

По думите му войната в Украйна е главен фактор, с цел да се промени обстановката с полетите.

" Трафикът към Азия има рестрикции, също и трафикът, който минаваше през Русия и Украйна. Сега се минава или на юг от Украйна или над Северния полюс, което значи над час и половина по-дълъг път, т.е, повече пари за самолетните компании и пасажерите. Това не е добре и се надявам, че в някакъв миг ще се възвърнат тези направления, които десетки години сме летели ", разяснява водачът.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР