Заради банковите рестрикции към Русия и военните действия в Украйна

...
Заради банковите рестрикции към Русия и военните действия в Украйна
Коментари Харесай

Проблеми за фирмите, които поддържат имоти на руснаци и украинци на морето

Заради банковите рестрикции към Русия и военните дейности в Украйна компаниите, които стопанисват и поддържат парцели на руснаци и украинци, не могат да си получат парите да предоставената услуга. Това сигнализираха осведомени. Притеснението е за това, че няма по какъв начин да им бъдат преведени таксите от руснаците и възможната несъстоятелност на украинците - бежанци, предава организация " Фар ".

От една страна, глобите на Европейски Съюз въздействат отрицателно на поддържащите български компании, а от друга - рекомендацията на Русия да се насочат за отмора към Турция вместо България, затрудняват руснаците с парцели у нас, които вършат комплицирани комбинации, с цел да се доберат до парцелите си.

Заради възбраната за полети руснаците с парцели у нас нормално пътуват през Турция, което доста оскъпява визитите им. Проблемът със затрудненото пътешестване, а от там и продажбата на българските парцели на руснаци стартира още с началото на коронавирус рецесията и рестриктивните мерки, свързани с нея.

Хора от бизнеса с парцели, които са наясно и със стопанисването на жилища на чужденци считат, че няма проблем. От години се практикува, изключително по време на коронавирус рецесията, сега, в който се появят притежателите, да им се желаят парите за стопанисване.

" Обикновено става дума за по осем евро на квадратен метър на месец. Така че сумата се заформя към 480 - 500 евро. Писмата стартират да се изпращат към притежателите на жилища още от февруари, само че се знае, че хората си заплащат като дойдат тук ", споделя брокер на парцели от Бургас. Той счита, че по този начин ще се практикува и в този момент с парцелите на украинци и руснаци.

С ел.енергията било по-лесно, като не платят от ЕВН ги изключват и като дойдат притежателите – дават парите и им пускат тока. С водата обаче е проблем, по тази причина в един случай в Слънчев бряг даже се стигнало до такава степен, че на неплащащи притежатели са махнали водомерите.

Обичайно поддръжката се прави от компанията, която е притежател на постройката, доста рядко се наема друга компания, която да се занимава тъкмо с това. При втория случай се знае, че това е съпътстваща активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР