Запретвайте ръкавите - днес е ден за кулинарно творчество и

...
Запретвайте ръкавите - днес е ден за кулинарно творчество и
Коментари Харесай

Руло жираф с маслен крем

Запретвайте ръкавите - през днешния ден е ден за кулинарно творчество и ние предлагаме да приготвите това Руло жираф с маслен крем

Необходими Продукти

За тестото


● яйца - 4 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 1 ч.ч.
● ванилия - 1 прахчета
● какао - 3 с.л.

за крема


● масло - 180 г
● пудра захар - 3 с.л.
● ванилия - 1 прахче
● яйца - 3 бр.
● захар - 1 к.ч.
● какао - 3 с.л.
● банани - 2 бр.

Начин на подготвяне

Приготвяне на тестото:

Разбийте до побеляване яйцата със захарта. Добавете брашното и двете ванилии. Отделете малко от тази примес, сипете в пош и в тавата върху хартия за готвене, нарисувайте шарката на жирафа.

През това време загрейте фурната на 180 градуса. Сложете тавата в горещата фурна и запечете шарката единствено за 1 минута.

Останалата пандишпанова примес оцветете с 3 с.л. какао. Разбъркайте с лопатка добре и изсипете върху запечената шарка. Изпечете блата на вентилация за 15-на минути.

Приготвяне на крема:

Разбийте с миксер маслото, престояло на стайна дружно с три лъжици пудра захар, до приемане на бухнал крем. Добавете едно прахче ванилия.

На водна баня с миксер разбийте три цели яйца с една непълна чаена чаша кристална захар. Разбивайте до момента в който се посгъсти и прибавете 3 с.л. какао. След това прибавете лъжица по лъжица към масления крем, като продължавате да разбивате, до момента в който се смесят двата крема до гладкост.

През това време, до момента в който вършиме крема, изпечения блат отлепете от хартията, сложете върху мокър тензух и навийте на руло, да престои.

Намажете блата с готовия крем, а по средата сложете два банана по дължина. Завийте отновосладкото руло.

Рулото жираф с маслен крем е ужасно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР