Запознайте се с Александър Попов. Повече от 20 години този

...
Запознайте се с Александър Попов. Повече от 20 години този
Коментари Харесай

Да се пенсионираш на 40 години богат и успешен: един пример от България

Запознайте се с Александър Попов. Повече от 20 години този мъж е работил в ИТ бранша - за редица разнообразни компании. Той е единствено на 46 години, само че към този момент е един благополучен пенсионер. Питаме го какъв е пътят до това да се пенсионираш толкоз млад и в това време да разполагаш с задоволително средтва за един спокоен живот?
 Снимка 613166
Александър акцентира, че да се пенсионираш на 40 години единствено с приходи от заплата е невероятно.

" Имах опция да работя за стартъпи, които с изключение на заплата даваха и акции . В този миг това за мен беше нещо виртуално, без стойност. Това се удостовери от обстоятелството, че тези компании бяха несполучливи. За благополучие в следствие се причислих към една американска компания и тогава осъзнах какъв механизъм са акциите ", споделя ни той.

По думите му това към този момент е фактор при взимане на решение за кого да работи по-късно.

" След това се причислих към една английска компания и там се отвориха очите ми за това какво се случва по света, какво са вложенията ", споделя Попов.

Основният съвет:

" Почти всеки човек с добра финансова просвета може да се пенсионира на 40. Достатъчно е единствено да е подготвен да подхваща опасности, да не отхвърля, когато губи и несъмнено да има малко шанс. Когато човек е на заплата, не е ужасно да загубиш малко пари. "



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

При Александър сюжетът е обвързван с това да пресметна какъв брой пари ще са му нужни до края на живота и да влага средства в разнообразни интернационалните компании и стартъпи.

Оказа, че възвращаемостта от парите във фондовите тържища са огромен актив

Именно това по кое време ще се пенсионираме зависи от обстоятелството какъв брой е междинната ни възвръщаемост през годините. Защото колкото по-голям капитал вкараме, толкоз по-големи шансове имаме.

Основни стъпки:
Образование Работа на добра заплата Финансова просвета Цел Спестяване на пари Инвестиране
" Основно вложих на фондовите тържища . Нямах наставник или някой с опит, който да ме поучава. Учих се посредством направените от мен неточности. През това време и губих, и изкарвах пари ".
 Да се пенсионираш на 40 години: Историята на един ИТ експерт
Да се пенсионираш на 40 години: Историята на един ИТ експерт

Гост на Money.bg е ИТ пенсионерът Александър Попов

Попов споделя, че е стартирал две компании, дружно с другари. Те обаче не били сполучливи. " Загубихме двата бизнеса, тъй като те започнаха да стават сполучливи и някой пристигна ", декларира той и споделя, че това е проблем в страната ни.

" Това е вторият ми опит да се пенсионирам. Първият път нямах добър проект какво да върша след пенсията и си споделих, че се отхвърлям, защото ми беше скучно. След 14 часови работни дни, четири години по-късно още веднъж се пенсионирах, като към този момент имах задоволително проекти за това какво да върша по-късно и да бъда ангажиран ", споделя ни Александър.
 Снимка 613495
Източник:

Казва, че за него пенсия значи човек да се занимава с нещата, които обича, които са му на сърце, макар, че от тях няма по какъв начин да се храни семейство.

" За да реализира тази фантазия обаче, човек да има добра финансова просвета. За да се пенсионираш на 40 би трябвало да имаш явен проект по какъв начин на процедура може да се случи това нещо. "

При него този проект се появява откакто навършва 30 години. Тогава стартира да пести пари и да влага. Така 10 години по-късно е натрупал задоволително огромно положение, с цел да не работи като наемник.

Преди това да се случи Александър Попов научава къде и по какъв начин да влага, кои компании каква междинна възвръщаемост му носят. През тези 10 години той губи, само че и печели пари и точно този кръговрат му позволява да разбере, че неговите умения да влага са задоволително сполучливи.

В момента предприемачът се занимава с обичаното си занимание, което е...физиката. И макар че у нас от тази просвета рядко се печелят пари, Александър към този момент изследва нови благоприятни условия за вложения в технологии, свързани с физиката, отвън страната.

Голямата му фантазия е в България някой ден хората, които се занимават с просвета да могат да печелят добре.

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР