Запорожката АЕЦ в Южна Украйна, която Русия завзе миналата година,

...
Запорожката АЕЦ в Южна Украйна, която Русия завзе миналата година,
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ спира да използва американско гориво

Запорожката АЕЦ в Южна Украйна, която Русия завзе предходната година, ще спре да употребява американско нуклеарно гориво допустимо най-скоро, заяви " Интерфакс ", представена от Ройтерс, базирайки се на високопоставени съветски чиновници.

Най-голямата АЕЦ в Европа, издигната в огромната си част по времето на Съюз на съветските социалистически републики, е употребила в началото съветско нуклеарно гориво, само че Украйна последователно е пристъпила към доставки от " Уестингхаус " (Westinghouse) след първия спор с Русия през 2014 година.

Миналата година съветски въоръжени сили превзеха централата, откакто нахлуха в елементи от Украйна и от този момент Запорожката АЕЦ е в центъра на рецесия с нуклеарната сигурност поради съвсем непрекъснатия обстрел наоколо до нея, за който Москва и Киев се упрекват взаимно.

Ренат Карчаа, консултант на генералния шеф на съветската енергийна компания " Росенергоатом ", която понастоящем ръководи централата, е декларирал пред " Интерфакс ", че има ресурси от американско нуклеарно гориво за четири години.

Руското ръководство обаче ще потърси способи да го размени допустимо най-бързо с съветско гориво, защото счита, че личните му технологии са по-добри, отбелязва той.

" Росатом " е подготвеност да разиска с американската страна въпросите, които са от съвместен интерес в границите на настоящите съглашения сред държавните управления на Русия и Съединени американски щати за съдействие в региона на международното потребление на атомна сила. Това заяви през днешния ден пресслужбата на съветската компанията, представена от ТАСС.

Русия постоянно е съблюдавала и ще продължи да съблюдава интернационалните си задължения в региона на неразпространението и експертния надзор, се показва в официалното съобщение, написа Българска телеграфна агенция.

Позицията на Русия в цялостна степен се отнася и за Запорожката АЕЦ, съгласно документа.

" Росатом " удостовери, че е получил писмо от министерство на енергетиката по отношение на техническата информация в Запорожката АЕЦ, която се управлява от американското държавно управление в сходство със законодателството на страната. Отговорът е изпратен по дипломатически канали, съгласно мненията.


Инфо: " 24 часа "

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР