Заподозреният за убийствата на Гилго Бийч иска стотиците си иззети оръжия обратно, за да може да ги продаде

...
Заподозреният за убийствата на Гилго Бийч Рекс Хойерман е подал
Коментари Харесай

Заподозреният за убийствата на Гилго Бийч Рекс Хойерман е подал петиция до съда да си върне повече от 280 оръжия, които са били иззети от дома му през юли, за да може да ги продаде и да помогне финансово на семейството си, докато е в затвора.

Оръжията, за които адвокатът на защитата Сабато Капони каза, че имат значителна финансова стойност, могат да бъдат продадени, за да „осигурят временен, но спешно необходим отдих от финансовите затруднения, засягащи семейство Хойерман“, се посочва в искането, подадено миналия четвъртък.

Огнестрелните оръжия бяха конфискувани през юли, когато полицията Съфолк претърси дома им по „безразсъден и безразсъден начин“, се добавя в искането.

„Доколкото Rex Heuermann остава в затвора и лицензът му за пистолет е временно спрян, този съд трябва да разпореди връщането на конфискуваното имущество на лице, посочено от Rex Heuermann, физическо лице или лицензиран търговец на оръжие, който може законно да притежава предметите,“ написа Капони.

Heuermann, 59-годишен архитектурен консултант, който живее със семейството си в парк Massapequa в окръг Насау, е зад решетките от ареста си през юли по три обвинения в убийство. Той се призна за невинен за убийствата на Мелиса Бартелми през 2009 г. и на Меган Уотърман и Амбър Костело през 2010 г.

Рекс Хойерман се появява с адвоката си Майкъл Дж. Браун, вляво, в окръжния съд на Съфолк в Ривърхед, Ню Йорк, в сряда, 27 септември 2023 г. Хойерман беше обвинен миналия месец в смъртта на три жени и е главният заподозрян в четвърти. Рекс Хойерман се появява с адвоката си Майкъл Дж. Браун, вляво, в съда на окръг Съфолк в Ривърхед, Ню Йорк, в сряда, 27 септември 2023 г. Хойерман беше обвинен миналия месец в смъртта на три жени и е главният заподозрян за четвърта . Джеймс Карбоун/Pool/Newsday

Случаят произтича от откриването на почти дузина групи човешки останки по южния бряг на Лонг Айлънд между 2010 г. и 2011 г. Четири от жертвите са открити погребани една до друга край Ocean Parkway в Gilgo Beach и са наречени „Gilgo Four. ” Бартелеми, Уотърман и Костело съставляват трима от четиримата Гигло, а Хойерман е главният заподозрян за смъртта на четвъртия, Морийн Брейнард-Барнс, казаха властите.

Установено е, че причините за смъртта на жените са „убийствено насилие“, което изключва използването на огнестрелно оръжие, каза окръжният прокурор на окръг Съфолк Рей Тиърни.

Искането на защитата е подадено в отговор на искане на прокуратурата, с което се иска от съда да разреши прехвърлянето на оръжията на Heuermann и други огнестрелни оръжия на полицейското управление на окръг Насау.

Искането на прокуратурата, подадено в началото на септември, изисква прехвърлянето, тъй като техният анализ на "огнестрелни оръжия, пълнители, калъфи, приспособления, боеприпаси, фрагменти от куршуми и гилзи", които те иззеха, "е приключил".

Те добавиха, че искат да прехвърлят оръжията и другите огнестрелни оръжия, защото някои от тях „изглежда са били в нарушение“ на законите за оръжията на щата Ню Йорк.

Предложението изброява пълната колекция от скривалище на оръжия на около 35 страници. Колекцията включва редица щурмови пушки, пистолети и пушки, както и няколко антични огнестрелни оръжия, според документа.

Защитата твърди, че съдът няма правомощия да ги предаде на полицията в Насау, тъй като не е имало искане за имота от другия съд, което се изисква. Те също така заявиха, че в момента няма висящ въпрос пред който и да е съд в окръг Насау, свързан с иззетите оръжия и боеприпаси, друго изискване, според предложението на защитата.

 ЛОНГ АЙЛЪНД, НЮ – 14 ЮЛИ: В тази брошура, предоставена от шерифската служба на окръг Съфолк, Рекс Хойерман позира за своята резервирана снимка на 14 юли 2023 г. Хойерман, 59, е обвинен в три убийства от първа степен за убийствата на Мелиса Бартелеми през 2009 г. и Меган Уотърман и Амбър Костело през следващата година, според окръжния прокурор на Съфолк. Той се призна за невинен за убийствата и съдия нареди да бъде задържан без гаранция. (Снимка от офиса на шерифа на окръг Съфолк чрез Getty Images) ЛОНГ АЙЛЪНД, НЮ – 14 ЮЛИ: В тази брошура, предоставена от шерифската служба на окръг Съфолк, Рекс Хойерман позира за своята резервирана снимка на 14 юли 2023 г. Хойерман, 59, е обвинен в три убийства от първа степен за убийствата на Мелиса Бартелеми през 2009 г. и Меган Уотърман и Амбър Костело през следващата година, според окръжния прокурор на Съфолк. Той се призна за невинен за убийствата и съдия нареди да бъде задържан без гаранция. (Снимка от офиса на шерифа на окръг Съфолк чрез Getty Images) Офисът на шерифа на окръг Съфолк/Гети изображения

В допълнение, защитата цитира прецедент в искането си, заявявайки: „Когато собствеността вече не е необходима като доказателство, правителството трябва да установи, в подходящо производство, независим интерес, за да оправдае всяко по-нататъшно задържане“ и напомни на съда, че прокурорите казаха, че те вече не се нуждаеха от имота като доказателство.

Отделно, Хойерман се яви в съда в сряда за кратко изслушване за състоянието на предстоящия му процес. Той каза на съдията, че е успял да прегледа доказателствата по делото в килията си и че е отделял средно „два до три“ часа за преглед.

В съда прокурорите казаха, че са дали на правния екип на Heuermann над 10 терабайта информация за преглед през август, включително призовки и съдебни протоколи с общо около 8000 страници. Прокурорите дадоха допълнителни доказателства в сряда, включително около 5000 страници доказателства, свързани с две жертви, показанията на голямото жури, полицейски бележки от претърсването на дома му и видеонаблюдение.

Следващото заседание е насрочено за 15 ноември.

Извън съда, адвокатът на Heuermann Майкъл Браун каза, че клиентът му е бил „активен участник“ в делото и „прави най-доброто, което може“.

„Той не е виновен за това. Сега той трябва да седи в ареста, да е далеч от семейството си, да е далеч от жена си и децата си, да не работи, да не произвежда за семейството си и да ги издържа и да седи в затворническа килия, докато делото не стигне до края“, каза той .

Ерик Левенсън от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР