Започват масирани проверки на KAT из цялата страна. Акцията, която

...
Започват масирани проверки на KAT из цялата страна. Акцията, която
Коментари Харесай

Спецакция на КАТ в цялата страна! Ето за какво проверяват

Започват масирани инспекции на KAT из цялата страна. Акцията, която ще продължи най-малко до края на годината, е за сложени колани на задните седалки.

Засилването на контрола към пасажерите е измежду главните цели на държавната организация за пътна сигурност. Причината е огромният брой жертви при произшествия.
10 минути след началото на дежурството, пътните служители на реда засичат първия пасажер в нарушаване. Поставянето на колан на задната седалка по закон е наложително. Ако пасажер не постави колана си, законът планува санкция в размер на 50 лв.. Ако лидерът разреши на някой от пасажерите да се вози необезопасен е планувана и за него същата глоба.
“Tук има една дребна основна разлика, че на лидера се сформира акт по Закона за придвижване по пътищата и се лишават контролни точки”, твърди Асен Асенов, младши автоконтрольор, ОДМВР – София, представен от Нова телевизия.

Така – наказания ще има и за водача, и за пасажера. Контролът за това дали пасажерите са с колани, главно на задната седалка, е измежду целите на Държавната организация за сигурност на придвижването.

„ Много постоянно в случаите намираме хората отвън колите, премазани от тях, при катурване. Това е нещо, което просто би трябвало да се научим, коланът е средството, което е избавило най-вече човешки животи”, показва Димитър Илиев, зам.-председател на Държавна организация за сигурност на придвижването по пътищата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР