Започват геоложки проучвания на терена в княжеската градина, където до

...
Започват геоложки проучвания на терена в княжеската градина, където до
Коментари Харесай

Започват геоложките проучвания на терена, където беше ПСА

Започват геоложки изследвания на терена в княжеската градина, където до скоро се идигаше Паметникът на руската войска. Областният шеф на София Вяра Тодева съобщи на брифинг тази заран, че без значение какво ще сложи съдът, се върви по законовата процедура по пренасяне на монумента, представен от БГНЕС.

„ В момента сме обжалвали и двете решение на Административен съд – София-град. Очакваме сега да влязат във Върховен административен съд. Съобразяваме се напълно с решенията, които ще бъдат постановени “, сподели Тодева.

Тя заяви, че се изготвя идейният план за пренасяне в Музея на социалистическото изкуство. „ Започваме геоложките изследвания на терена и в случай че всичко е наред, ще представим – имаме два разновидността към този момент като абстрактен план, в Министерство на културата за утвърждение “, добави регионалният шеф.

Тодева изясни, че двата разновидността са „ чисто ситуационни по какъв начин да бъдат ситуирани фигурите в Музея на социалистическото изкуство “. Въпросът ще бъде отвеян към Съвета за изобразително изкуство към министъра на културата.

Областният шеф изясни, че за постамента няма планувани дейности към момента, защото се изчаква да бъде взето решение какво ще има на мястото на паметника.

„ Няма по какъв начин да преместваме и да отстраняваме постамента без да е взето решение какво е бъдещето на Княжеската градина “, сподели още Тодева.

Както БГНЕС към този момент заяви и сподели фотоси, отрязаните детайли на ПСА се намират на поляната до складови халетата в село Лозен, държавна благосъстоятелност.

Тодева акцентира, че бронзовите детайли са под защита. Предвид размера и размера им те няма по какъв начин да бъдат в закрито помещение, само че Тодева обърна внимание, че не е и належащо.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР