Започването на нова работа може да бъде стресиращо. Запознавате се

...
Започването на нова работа може да бъде стресиращо. Запознавате се
Коментари Харесай

3 неща, които са нормални на нова работа, и 3, които са червени лампички

Започването на нова работа може да бъде стресиращо. Запознавате се с доста хора, би трябвало да поемете много информация и да впечатлите шефа. Така че е напълно обикновено първоначално да се чувствате леко дебалансирани. Но е значимо да различите дали това е просто фаза, която ще отмине, или пък мястото ви демонстрира, че не е за вас.

Даваме ви образци с няколко неща, които са изцяло естествени на нова работа, и няколко, поради които в главата ви би трябвало да светне алена предупредителна лампичка.

Нормално е: Да се чувствате изтощени . С прекалено много неща би трябвало да свикнете, доста би трябвало и да научите. Умората последователно ще намалее.

Червена лампичка: Отивате на работа с неприятно възприятие. А там непрекъснато си гледате часовника и очаквате с неспокойствие края на работния ден. Това може да бъде разбираемо единствено през първата седмица, след това е сигнал, че по някаква причина не се чувствате добре на тази работа.

Нормално е:Да не се сближите с сътрудниците незабавно. Иска се време това да стане, бъдете търпеливи.

Червена лампичка: Никой не е податлив да ви помогне да се ориентирате. Нито шефът, нито сътрудниците. Всеки има потребност от насоки и помощ първоначално - в случай че не ви ги дават, нещо не е наред.

Нормално е: Да не знаете всичко. Различните работни места имат разнообразни специфики. Дори да сте работили в същата сфера, отново ще ви би трябвало време да свикнете. Това не значи, че не сте положителни експерти.

Червена лампичка: Карат ви да вършите напълно друга работа от тази, за която сте наети. Може да е неразбирателство или да сте били подведени. Поговорете с шефа си, само че в случай че обстановката не се трансформира, то това не е вашето място.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР