Започваме с признание - когато отиваме някъде на почивка, почти

...
Започваме с признание - когато отиваме някъде на почивка, почти
Коментари Харесай

Какво е ирландска закуска

Започваме с самопризнание - когато отиваме някъде на отмора, съвсем наложително изискване при резервирането на хотел е той да предлага и закуска. В България нормално тя е обичайната - (пържени филийки, мекици, баница) или континентална (препечени филийки, салами, сирена, плодове).
 Пържени филийки, khara pao и по какъв начин да си създадем нетрадиционна пикантна закуска
Пържените филийки - един нов прочит на остарялата класика

Екзотични и пикантни

Ако попаднем в Ирландия обаче, би трябвало да сме готови за ирландската закуска. Тя не е доста по-различна от британската (след малко ще стигнем и до разликите), само че въпреки всичко би трябвало да имаме някои специфики поради, както ни коментират от.

Почти постоянно ирландската закуска включва пържено яйце с рохък жълтък, запържен бекон (в Ирландия и Северна Ирландия му споделят rashers), свинска наденичка, цяла или накълцана печурка, запържена в мазнината от бекона и наденицата, и домати - пресни или от консерва, още веднъж обърнати на тигана.

Всичко това е съпроводена с чаша мощен черен чай с мляко. За горните съставки ирландците от целия остров са съгласни, до момента в който за кървавицата, содения самун и картофените палачинки към момента спорят дали са част или не са част от ирландската закуска.
 Английска закуска

Английска закуска

Каква е главната разлика с прословутата британска закуска? Бърз и елементарен отговор - бобът. В ирландската закуска не участва печен фасул в доматен сос. Освен това в нея, за разлика от британската, може да има както кървавица (black pudding), по този начин и различен обичаен салам от свинска тлъстина, дроб и зърнени култури, който обаче не включва кръв, като кървавицата (white pudding).
 White pudding

White pudding

Видовете самун в британската и ирландската закуска - значимо допълнение, с което да можем да погълнем бекон и наденички, също е друг. Англичаните избират тост, до момента в който ирландците - соден ръжен самун и даже обичайните за Смарагдовия остров картофени палачинки. Липсва ни само мощно кафе.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР