Започваме консултации в предизвикателен за страната ни момент - наред

...
Започваме консултации в предизвикателен за страната ни момент - наред
Коментари Харесай

Атанасова пред Радев: Ще върнем мандата възможно най-бързо

" Започваме съвещания в провокационен за страната ни миг - наред със здравната, икономическата, обществената, бежанската рецесия, сме изправени и пред политическа рецесия ", С тези думи президентът Румен  Радев се обърна към представители на ГЕРБ-СДС. Консултациите на ПГ на ГЕРБ-СДС при президента Румен Радев започнаха тъкмо в 14 и 15 ч., както беше оповестено.

" Бъдещето на жителите зависи от напъните на институциите и решенията на политиците освен в народен, само че и интернационален подтекст. България чака по-активна поддръжка от интернационалните ни сътрудници ", акцентира още Радев.

" Не би трябвало да позволяваме да останем в периферията на Европа, да привличаме стратегически вложения. Това изисква амбициозна и единна външна политика. Върховенството на правото, обществената правдивост, демографската рецесия концентрират попарените очаквания на българите през годините. Дълбоката рецесия роди и стремежът към цялостна смяна. От партиите зависи да си възвърнат това доверие. В тази конюнктура стартирам съвещания за сформиране на държавно управление в това Народно събрание. Народно събрание би трябвало да свърши значително работа, с цел да подсигурява развиването на страната до края на годината. Надявам се партиите да влязат в конструктивен разговор по значимите въпроси, в това число и Планът за възобновяване ".

" Непрекъснато намаляващата изирателна интензивност е отзив за сриващото се доверие в политическата класа ", обърна се Радев.

Председателят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова съобщи, че регистрират всички провокации и опасности на дневен ред в Народното събрание. Даваме си сметка, че в случай че страната няма обезпечен държавен бюджет, това ще е злополука, разяснява тя. И още веднъж удостовери, че в случай че Политическа партия не съумеят да сформират нов кабине, ще върнат мандата допустимо най- бързо, тъй че да стартират съвещания за връчване на мандата за трета политическа мощ.

Оставката на държавното управление не е началото на тази рецесия. Потенциал за съставяне на кардинална коалиция в този парламент няма, сподели Томислав Дончев.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР