Започва труден период за хотелиерите:Сега хотелиерите ще изпитат повече затруднения.

...
Започва труден период за хотелиерите:Сега хотелиерите ще изпитат повече затруднения.
Коментари Харесай

Румен Драганов за бежанците и туристическия сезон: Хотелиерите ще изпитат повече затруднения

Започва сложен интервал за хотелиерите:

Сега хотелиерите ще изпитат повече усложнения. Не би трябвало да има никаква смяна на цената на лятната отмора. До момента се движим с към 20%, в други случаи 30%, а тук-там 50% по-скъпа лятна отмора. 

Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма. 

100% е нарастването на пътуванията за чужбина, по отношение на 2021 година Сега стартира харчене на пари, което е ориентирано към туризма, сподели Драганов. 

Във връзка с идването на украинските бежанци у нас, той изясни, че клиент на хотелиерството в качеството на туроператор е страната. Хотелиерите би трябвало да продължат обслужването на бежанците, само че водещото е какво ще е по-добро за самите украинските бежанци. Това, което чуваме в този момент от украинците е, че те са удовлетворени, разяснява Драганов.  Заетостта е под 17% на легловата база. Всички новопристигащи украински бежанци - към 2 400 на ден, които би трябвало да бъдат ориентирани към новите бази, които открива държавното управление, не са до 31 май, уточни Драганов.  Темата за работна ръка отпадна. Над 63 000 са тези, които са получили статут на бежанци и търсят работа. 

 Ние нямаме никакво право да държим в паника хотелиерите и украинските бежанци. Всички, които са в хотели сега, би трябвало да  останат до намиране на решение на въпроса - до момента в който стартират работа, до момента в който се социализират и до момента в който децата не тръгнат на учебно заведение. Правителството още в сряда би трябвало да вземе решение в интерес на хората, които страдат, настоя Драганов.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР