Започва се с безобидно кихане, след това идва кашлица, затруднено

...
Започва се с безобидно кихане, след това идва кашлица, затруднено
Коментари Харесай

Нещата в дома ви, които най-често предизвикват алергия

Започва се с безобидно кихане, по-късно идва кашлица, затруднено дишане и астматичен припадък. Понякога се появяват кожни лезии, които са сърбящи и мъчителни. Ако тези признаци се появят, до момента в който сте вкъщи, може да сте алергични към нещо. По-долу сме изложили някои неща в дома, които могат да причинят алергия.

Завивки, възглавници

Ако развиете алергични признаци: проблеми с дишането или кожни промени, първо проверете... възглавниците, завивките и спалното долни дрехи. Освен това е значим и пълнежа на възглавниците и юрганите – в случай че са от пух или пера, заменете ги с противоалергични със синтетични пълнители.

Домашни растения

Домашните саксийни цветя също не служат на страдащите от алергии. На първо място, цъфтящите (например зюмбюли, иглика, лилии) са прашни и миришат мощно. Поленът и ароматите, които се носят в дома, могат да влошат здравословното положение на алергичните хора (например предизвикват алергичен конюнктивит, ринит, хрипове). Освен това в саксии, във влажна почва, може да се развие плесен, който също вреди на болните. Когато избирате растения за стаите на алергични хора, вземете поради растенията, които се поливат рядко и малко. Само не забравяйте да почиствате листата постоянно.

Свежа багра

Алергичните реакции, за благополучие много редки, могат да бъдат провокирани и от бои за боядисване на стени или мебели. В същото време би трябвало да се означи, че производителите отстраняват токсичните сътрудници и алергенните съставни елементи от тези артикули (например терпентинът беше съставна част на боите, имаше мощно алергенно деяние, само че в този момент съвсем не се използва). Така или другояче, боите, могат да причинят контактен дерматит, ринит и астма. Обикновено след няколко седмици (понякога месеци) проветряване здравословните проблеми изчезват.

Пералня
Лекар: Ако имате хрема над 14 дни, евентуално приказваме за алергия
Най-честото алергично заболяване е алергичният ринит (сенна хрема), с периодичност от 25% до 30% от популацията, т.е. съвсем всеки трети е з...
Прочети повече
Мухълът може да се развие в уплътнението към барабана, в чекмеджето за перилен препарат, на вратата и в самия тъпан в пералната машина. Почиствайте тези зони постоянно и не затваряйте пералната машина (оставете вратата отворена). Това ще помогне да се отървете от плесен.

Килими

Килимите с дълъг косъм в композиция с косми на домашни любимци са най-алергичният детайл от обзавеждането на дома. В подобен килим има доста прахуляк, акари, косми... Всичко това има мощен алергенен резултат. Ако сте алергични, избягвайте този вид килими. А в случай че не можете, почиствайте ги постоянно и усърдно.

Почистващи средства

Използваните от нас почистващи и миещи препарати съдържат субстанции, които могат да раздразнят или да провокират сензитивност при чест контакт. Те съдържат незадълбочено дейни субстанции, консерванти, оцветители и аромати. Това би могло да докара до проблеми с дишането, кашлица и чувство за липса на въздух. Почистващите препарати за тоалетни, вани и умивалници са най-сенсибилизиращи. При триене от тях се отделят хлор и хлороводород, които нервират дихателната система. Ако сте алергични, изберете меки почистващи препарати.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР