Започва ремонтът на сградите на Психодиспансера и Белодробната болница в

...
Започва ремонтът на сградите на Психодиспансера и Белодробната болница в
Коментари Харесай

80% от психиатриите у нас не отговарят на противопожарните изисквания

Започва ремонтът на постройките на Психодиспансера и Белодробната болница в София, които пострадаха при пожара на 31-ви декември. Все още се проверяват аргументите за пораждане на огъня.

Има изгорели кабинети, с развалено или унищожено съоръжение. Напълно е премахнат архивът на Белодробната болница. Предстои инженери да създадат огледи за положението на постройките.

Припомняме, че часове преди настъпването на Новата година огромен пожар избухна в постройките, ситуирани в региона на Сточна гара в София. Над 50 пациенти бяха евакуирани и настанени в други лечебни заведения. Част от тях - 16 са в психиатричната болница " Св. Иван Рилски ".
Д-р Цветислава Гълабова, шеф на психиатрична болница " Св. Иван Рилски ": Инцидентът, несъмнено, че се отразява, тъй като това е доста огромен стрес и за психологично здрав човек да преживее пожар, евакуация. В случая с нашите заболели има и стрес от самото пренасяне и поемането от различен екип, само че това са преодолими неща. Иначе положението им е положително за естеството и стадия на техните болести. От случай като този не сме застраховани, тъй като от 43-44 или 45 стационарни психиатрични лечебни заведения може би 80 или 90% са в недобро положение. Някои са и в неприятно. Става дума за здания, които са приспособявани да бъдат психиатрични лечебни заведения, като се изключи болничното заведение в Пазарджик и някои академични клиники, другите са някогашни хранилища, някогашен затвор, някогашни здания, които са приспособявани и се амортизират, по тази причина поддръжката им е доста сложна. Те не дават отговор на актуалните противопожарни условия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР