Започва ремонтът на административната база на ОП Чистота“ и ОП

...
Започва ремонтът на административната база на ОП Чистота“ и ОП
Коментари Харесай

Започва обновяването на базата на “Чистота“ и “Градини и паркове“ за 2,5 мл. лв.

Започва ремонтът на административната база на Оперативна програма „ Чистота “ и Оперативна програма „ Градини и паркове “  в Пловдив. Това е част от третия стадий на плана на Общината за повишение на осигуреността на предприятията и възстановяване качеството на зелените площи в Пловдив.
Прочетете още
Припомняме, че дружеството „ КОРЕКТ ФАКТОР “ ЕООД завоюва публичната поръчка на обща стойност от 2 996 670 лева с Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е до 150 календарни дни. Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, „ Обединена българска банка “ АД, ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “ и „ Фонд за стабилно градско развиване “ ЕАД.

„ С осъществяването на плана ще предоставим на чиновниците на двете предприятия по-добри условия за поддържане на чистотата и зелените площи в града и надлежно ще бъде нараснало качеството на услугите “, разяснява зам.-кметът по екология Анести Тимчев, който през днешния ден на място се срещна със старта на строителните действия.



Одобреното финансиране за целия план е 9,9 млн. лева, от които 5,84 млн. лева са съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “. По плана към този момент беше закупена нова техника за „ Чистота “ на стойност 3,1 млн. лева, а 3,7 млн. лева бяха вложени в модернизиране на автопарка на „ Градини и паркове “, показват от общината.

С нова техника към този момент разполага и Оперативна програма „ Зооветеринарен комплекс ” – специфичен електрически автомобил за улов и кастрация на бездомни котки. Проектът е съфинансиран от Национален поверителен екофонд по „ Инвестиционна стратегия за климата за поощряване потреблението на електрически транспортни средства “. Новият автомобил е изцяло беззвучен, не отделя нездравословни излъчвания и е оборудван за потребностите на екипа на комплекса.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР