Започва процедура за конструктивно обследване на блока в благоевградския квартал

...
Започва процедура за конструктивно обследване на блока в благоевградския квартал
Коментари Харесай

Обследват конструктивно блока в Благоевград след пожара с 3 жертви

Започва процедура за градивно проучване на блока в благоевградския квартал " Струмско ", обиден от пожара на 10 декември, при който починаха двама мъже и една жена, оповестяват от пресцентъра на община Благоевград.
Още по темата
На среща сред кмета на Благоевград Илко Стоянов и притежатели и жители на жилища в блока са разисквани належащите дейности за връщането на хората в домовете им, както и от какво имат потребност. Присъствали са и шефове на дирекции в общината, ангажирани с проблема, началникът на отдела " Социална протекция " към дирекцията " Социално подкрепяне ", ръководителят на БЧК-Благоевград Йорданка Стойчева, представител на компанията домоуправител на входа.

" Общината поема ангажимент за защитата на имуществото на хората ", декларирал кметът Стоянов.

Предстои да бъде конкретизиран броят на фамилиите, които се нуждаят от краткотраен заслон, а от общината имат подготвеност да спомагат те да бъдат настанени в обществени услуги или в жилища, с които разполага администрацията.

Еднократна финансова помощ на засегнатите ще бъде отпусната от дирекцията " Социално подкрепяне ", а сега се търси подобаващ вид за набиране на средства в тяхна помощ. В идващите дни следва повторна среща сред кмета на община Благоевград и потърпевшите.

В града стартират да се провеждат и благотворителни начинания, с които да бъдат подкрепени пострадалите от пожара фамилии.

Регионалната библиотека " Димитър Талев ", дружно с преподаватели от Средното учебно заведение за проучване на непознати езици " Св. Климент Охридски " и родители, провеждат благотворителен базар в поддръжка на фамилията на починалия при пожара Младен Ковачки (40 г.).

На базара, който ще е във фоайето на библиотеката, ще бъдат изложени за продажба ръчно направени картички, рисунки и коледна декорация, направени от възпитаници от благоевградски учебни заведения.

Вследствие на пожара починаха 74-годишният Димитър В., 62-годишната Е.К. и 40-годишният М.К. По първични данни пожарът е провокиран от стопанина на изгорелия апартамент - най-възрастния умрял. Тялото на неговия комшия - Младен Ковачки, е намерено на стълбището сред втория и третия етаж на блока. Мъжът е бил във входа, с цел да оказва помощ на възрастните хора да излязат. Е.К. е живяла на шестия етаж, под жилището на 74-годишния Димитър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР