Навръх Петдесетница - 22 и 23 юни Марин Неделчев отново

...
Навръх Петдесетница - 22 и 23 юни Марин Неделчев отново
Коментари Харесай

Последователи на Петър Дънов се събират в Априлци за празника на паневритмията

Навръх Петдесетница - 22 и 23 юни Марин Неделчев още веднъж събира съидейници, с цел да играят паневритмия, да слушат беседи, лекции и концерти с неземна музика.

За трета поредна година поляните на кв. " Острец " гр. Априлци ще се оживят от Слънчевия танц – Паневритмия. 

Поканени са всички нови и остарели съидейници да станат част от Празника на Безусловната Любов. 

Галина Ангелова, която е част от уредниците споделя, че всички носим в сърцата си безусловната обич и в друг стадий от живота си решаваме да я проявим, да я оживим и да я осъществяваме.

" Първото нещо е да се разсъни положителното в себе си, мира и хармонията със себе си, природата, с всички, които ни заобикалят.  

Стремежът е всеки различен на оживи тази положителното е част от смяната от вътрешната страна - на открито.

Град Априлци е свещеното сърце на България. 

В квартал " Острец " има 10 поляни, които са проекции на планетите от Слънчевата система. Ние се събираме на тях, обикаляме поляните, оживяваме ги, а чувството е необикновено - това е филтриране, сподели за БНР Галина Ангелова.

" Четем от завета на Цветните лъчи на Учителя. Ще отправим молитва, ще се играе паневритмия, а от 16 часа стартира празникът в читалището на кв. " Острец ", добави още Ангелова.

Тя добави, че се събират хора от цялата страна, както и хора, които са усетили хубостта на Априлци. 

" Ще се играят най-после и българските хора и ръченица, която има връзка с танца паневритмия, тъй като в този танц също съществува ритъмът 7/8, който е в ръченицита - доста присъщ български танц, който трепти в този темп, в този темп тупти и нашето сърце, в този темп трепти и слънцето, сподели още Галина Ангелова

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР